Volledig scherm
PREMIUM
Dalila Sayd, het EETschap, tijdens openingscollege ProefMei © Anne Jansen

Tweede dag Proefmei: College on Tour. ‘Meer vanuit de regio denken’

BERGEN OP ZOOM - Duurzame voedselproductie, voedselveiligheid en -zekerheid, gezond eten voor iedereen. Het zijn enkele thema's waar de sprekers tijdens de tweede editie van ProefMei College on Tour op in gingen. 

Quote

Vooral mensen uit een lagere klasse hebben veel moeite met het maken van gezonde keuzes

Dalila Sayd, het EETschap

Het was goed toeven in het zonnetje in het Markiezenhof gistermiddag. Daar trapte Dalila Sayd ProefMei College on Tour af met de lezing ‘Nooit meer honger’. Sayd is eigenaresse van het EETschap en zet zich in voor gezonde en duurzame voeding voor iedereen. ,,Vooral mensen uit een lagere klasse hebben veel moeite met het maken van gezonde keuzes, zowel door gebrek aan kennis als bewustzijn”, vertelde ze. 

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom