Dalila Sayd, het EETschap, tijdens openingscollege ProefMei
Volledig scherm
PREMIUM
Dalila Sayd, het EETschap, tijdens openingscollege ProefMei © Anne Jansen

Tweede dag Proefmei: College on Tour. ‘Meer vanuit de regio denken’

BERGEN OP ZOOM - Duurzame voedselproductie, voedselveiligheid en -zekerheid, gezond eten voor iedereen. Het zijn enkele thema's waar de sprekers tijdens de tweede editie van ProefMei College on Tour op in gingen. 

Quote

Vooral mensen uit een lagere klasse hebben veel moeite met het maken van gezonde keuzes

Dalila Sayd, het EETschap

Het was goed toeven in het zonnetje in het Markiezenhof gistermiddag. Daar trapte Dalila Sayd ProefMei College on Tour af met de lezing ‘Nooit meer honger’. Sayd is eigenaresse van het EETschap en zet zich in voor gezonde en duurzame voeding voor iedereen. ,,Vooral mensen uit een lagere klasse hebben veel moeite met het maken van gezonde keuzes, zowel door gebrek aan kennis als bewustzijn”, vertelde ze. 

  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom