Volledig scherm
Kunstenaar Peter de Koning met het paar reusachtige klompen. © Peter van Trijen/het fotoburo

Twee megaklompen van kunstenaar uit Steenbergen verdwenen

STEENBERGEN - Houtkunstenaar Peter de Koning uit Steenbergen is twee van zijn creaties kwijt. In de kerstnacht van maandag op dinsdag zijn de drie meter hoge klompen, die elk 850 kilogram wegen, van de parkeerstrook voor zijn huis aan de Gibsonstraat weggehaald.

De Koning vermoedt dat het een oudejaarsstunt van een vereniging uit het noorden van het land betreft. "Op de plaats waar de klompen gestaan hadden, stond op eerste kerstdag een normaal klompenpaar maatje 43 of zo. Het zal dus wel een grap zijn. Wel een knap staaltje jatwerk trouwens, want die klompen til je niet zo maar weg." Aangifte van diefstal doet de Steenbergenaar voorlopig niet.

"Meestal duiken de gestolen kunstwerken van een oudejaarsclub in januari weer op en worden ze weer netjes terug afgeleverd. Zo niet, dan heeft aangifte doen voor mij niet zo veel zin. Mijn relatie met de politie is na dat akkefietje met die houten fallus afgelopen jaar danig bekoeld." Hij denkt dat de dieven ook op dat object uit waren. "Die haalde de landelijke pers. Staat terug in mijn tuin, maar daar konden ze misschien niet goed bij."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom