Volledig scherm
Geen fiets meer te vinden in de stalling; 22 fietsen weg © Ed Blok

Twee gestolen fietsen van wielervereniging teruggevonden

OSSENDRECHT - Twee van de 22 gestolen fietsen van wielervereniging Zuidwesthoek zijn woensdag teruggevonden. Het Ossendrechtse buurtpreventieteam zag de twee fietsen liggen langs de berm van De Putseweg in Ossendrecht. 

De politie vermoedt dat de 22 fietsen in de nacht van maandag op dinsdag zijn gestolen. De fietsen waren opgeslagen in een speciale stalling achter het Zuidwesthoek College in Ossendrecht. 

De dieven hebben en paar metalen platen van de stalling losgewrikt en zo de fietsen meegenomen. Stan Jansen secretaris van de wielervereniging is er nog steeds kapot van. "We gebruiken de fietsen voor trainingen voor jonge rennertjes en omdat we nu minder fietsen hebben konden een aantal van onze jonge coureurs dinsdagavond niet deelnemen aan de training". 

Buitenland

Jansen heeft er een hard hoofd in dat de fietsen ooit nog teruggevonden worden. "Ik vermoed dat die fietsen allang ergens in het buitenland zijn". 

De gestolen racefietsen zijn in de blauw gele clubkleuren van De Zuidwesthoek gespoten en de zes mountainbikes zijn zwart en van het merk Giant. "Mocht je zo een fiets tegenkomen, neem dan contact op met de politie," verzoekt Jansen. 

De fietsen zijn destijds aan de wielervereniging geschonken door onder meer de Rabobank en Giant en zijn niet verzekerd. Over hoe nu verder weet Jansen niet. "We beschikken als vereniging niet over de financiële middelen om nieuwe fietsen van ongeveer 500 euro per stuk aan te schaffen". 

Hij hoopt stiekem op een paar gulle gevers. "Maar de gemeente Woensdrecht heeft beloofd mee te denken over hoe aan nieuwe fietsen te komen".

 1. Arbeidsmigranten leveren veel kansen op voor Dinteloord
  PREMIUM
  column

  Arbeidsmi­gran­ten leveren veel kansen op voor Dinteloord

  Het is bijna zover. Nog even geduld en dan kan de eerste paal van de tweede supermarkt in Dinteloord de grond in. Eindelijk meer keus in boodschappenland in het dorp. Hoe ik daar zo bij kom? Met 250 arbeidsmigranten erbij zal die tweede supermarkt een kwestie van tijd zijn. En dan minder tijd dan het nu al kost om er over te praten. De supermarkt zal hard nodig zijn, want anders wordt het wel erg proppen in de Albert Heijn.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

poll

Is legale wietteelt in Bergen op Zoom en Roosendaal wenselijk?

Is legale wietteelt in Bergen op Zoom en Roosendaal wenselijk?

 • ja (50%)
 • nee (50%)
1851 stemmen