Volledig scherm
PREMIUM
Een Turkse delegatie bezoekt de islamitische begraafplaats in Bergen op Zoom. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Turkse delegatie bezoekt islamitische begraafplaats Bergen op Zoom: ‘Belangrijk om zo respect te tonen’

BERGEN OP ZOOM - In Turkije is het een traditie om aan het eind van de ramadan naar de begraafplaats te gaan, om de overledenen te bezoeken en te gedenken. Zondagmiddag staan zo’n tachtig mannen, vrouwen en kinderen uit de Turkse gemeenschap op de islamitische begraafplaats naast de RK Begraafplaats aan de Mastendreef in Bergen op Zoom. Imam Huseyin Demirkaya reciteert uit de Koran, daarna krijgt iedereen een roos om op een graf te leggen.

Het is een mooi gezicht, al die graven in het bos met een rode roos erop. Mannen, vrouwen en kindjes knielen met de bloem neer bij het graf van een familielid, diep in gedachten of gebed verzonken.

  1. Ik ben echt klaar met dit kabinet
    Geef uw mening

    Ik ben echt klaar met dit kabinet

    Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom