Trein trekt bovenleiding kapot bij Kruiningen - vertraging tussen Goes en Roosendaal

videoGOES - Treinreizigers tussen Goes en Bergen op Zoom hebben vrijdag veel last gehad van vertraging, die tot 's avonds duurde. Door een kapotte bovenleiding reden er minder treinen. 

De storing zat in de leiding bij de spoorbrug over het Kanaal door Zuid-Beveland. Een goederentrein reed vrijdagochtend de bovenleiding stuk, nadat de brug had open gestaan om schepen door te laten. Waarschijnlijk stond de leiding boven de brug daarna niet goed afgesteld, waardoor het mis ging toen de trein weer contact probeerde te maken met de ‘vaste’ leiding. De goederentrein kwam stil te staan tussen de brug en Kapelle. 

Volledig scherm
Het defect zit in de bovenleiding bij de spoorbrug over het Kanaal door Zuid-Beveland. © 112 Midden-Zeeland

Monteurs gingen aan het werk bij de brug en bij de trein. NS ging er aanvankelijk vanuit dat de storing tot halverwege de middag zou duren, maar de storing was pas rond 17.45 uur verholpen. 

  1. Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok
    Geef uw mening

    Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok

    Nederlandse spaarders houden het nieuws over de spaarrente momenteel zeer nauwlettend in de gaten. De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt de rente namelijk wederom, wat kan leiden tot een negatieve spaarrentestand. Als de spaarrente negatief wordt, betekent dat dat spaarders moeten gaan betalen voor hun spaarcenten op de bank. En dat ziet de gemiddelde Nederlander niet zitten, bleek eerder al. Verdwijnt ons zuurverdiende spaargeld straks massaal weer in een oude sok?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom