Optocht start in de Kladde en komt tot stilstand in Lepelstraat.
Volledig scherm
Optocht start in de Kladde en komt tot stilstand in Lepelstraat. © Pix4profs/Iman Fase

Toch optocht vol theater in Lepelstraat

LEPELSTRAAT - Na kort overleg was er, ondanks de aanwezige wind, zaterdagmiddag toch een optocht door de straten van De Straot. De vele acts maakten maar al te graag gebruik van het tejaoterpubliek. 

De A-wagens, vorig jaar nog debuterend in de optocht van De Stroat, staan keurig opgesteld in de Kladde. Ook de Nar en Grootste Boer Koen kunnen haast niet wachten om aan de optocht te beginnen. Toch ontbreekt er nog iemand, de hoofdrolspeler.

Uitslag A-wagens

1. BC Leutige Bouwers

2. BC de Waterstraot

3. CV ‘t Vagevuur

Heel Lepelstraat is uitgelopen en ziet in de verte Prins Wil 1 vastzitten in de Kladse leemvelden. De boerenploeg moet er aan te pas komen om de prins uit het leem te trekken. 

Eenmaal bevrijd heeft de hoogheid groots nieuws: er is met Tony een nieuwe Bessembinder geboren. ,,We hebben er een paar weken op zitten wachten. Uiteindelijk gebeurt het op de dag van de optocht, een echt carnavalskindje", opent prins Wil 1 zijn speech. 

Onder luid gejuich krijgt de prins de sleutel van De Straot in handen van burgemeester Frank Petter, die zijn goedkeuring voor het doorgaan van de optocht gaf. ,,Hier in De Straot spelen we veel theater, maar jullie kunnen er in het college ook wat van", plaagt Prins Wil 1 terwijl hij drie kegels overhandigt aan de burgemeester. ,,Karnaval, Wa d'n Tejaoter! Da's niet alleen ons motto, dat moet je ook van jongs af aan leren. Of was het nu jongleren?”

Quote

Karnaval, Wa d'n Tejaoter! Da's niet alleen ons motto, dat moet je ook van jongs af aan leren

Prins Wil 1

27 deelnemers

Maar liefst 27 deelnemers vertrekken niet veel later van De Kladde naar Lepelstraat. Via de Kladseweg, waar uit veiligheid geen beweging op de wagens was toegestaan, is het via Vagevuur en het Vossenpad zo'n twee kilometer naar de Kerkstraat, waar de tocht eindigt. 

Met een vlooientheater, peepshow en zwembad de Schelp (wa d'n Tejaoter is da!) tonen de Bessembinders zich van hun creatiefste kant.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom