Volledig scherm
Een optocht van 250 paarden met ruiters en menners door de Huijbergse dorpskern vormde een aantal jaar geleden de grande finale van de Huijbergse Paarden3daagse. © Christian Keijsers Fotografie

Toch nog nieuwe locatie gevonden voor Paarden3daagse in Huijbergen

HUIJBERGEN - De Huijbergse paarden3daagse gaat dit jaar gewoon door, omdat er alsnog een nieuw terrein is gevonden waar het evenement voor de paardenliefhebbers gehouden kan worden. 

Vorige maand kreeg organisator Carola Poot te horen dat het weiland aan de Staartsestraat in Huijbergen, waar de Paarde3daagse al negen jaar wordt gehouden, niet beschikbaar is omdat het terrein opnieuw ingezaaid moet worden. Voor Poot en haar vrijwilligers een flinke domper, want dit jaar is het de tiende keer dan de Paarden3daagse wordt gehouden. 

Opgelucht

Ze deed een oproep voor een andere locatie en vorige week kreeg ze het aanbod voor een tijdelijk nieuw terrein. Dit terrein is 500 meter verderop gelegen langs de heidebaan in Huijbergen. "Een geschikte locatie omdat die ook aan de rand van het bos ligt, van waaruit de ruiters en menners een mooie boswandeling krijgen voorgeschoteld", zegt een opgeluchte Poot. "Ik kan nu eindelijk beginnen met de voorbereiding voor de jubileumeditie.” 

In 2020 kan De Paarden3daagse weer gewoon worden gehouden op de oude stek aan de Staartsestraat. De Paarden3daagse wordt dit jaar eind september gehouden. Aan de Paarden3daagse nemen elk jaar ruim 400 ruiters en menners deel die met hun viervoeters gedurende drie dagen wandelingen kunnen maken in het Huijbergse natuurgebied. Op het terrein zijn gedurende drie dagen diverse activiteiten die door duizenden mensen worden bezocht. Poot belooft dat De Paarden3daagse dit jaar een extra feestelijk tintje krijgt vanwege het jubileum.” "We gaan er een mooi feest van maken", belooft ze.

Volledig scherm
Foto van de Paarden3daagse in 2011. © EDMUND MESSERSCHMIDT

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom