Volledig scherm
Heel wat bezoekers van de vrijmarkt betaalden voor parkeren terwijl dat niet hoefde.

Toch compensatie 'gratis' parkeren Koningsdag Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Mensen die op Koningsdag, donderdag 27 april, betaald hebben voor het parkeren, worden alsnog door de gemeente Bergen op Zoom gecompenseerd, zegt woordvoerder Erwin Stander. Op Koningsdag betaalden zo'n 800 mensen voor een parkeerkaartje. Terwijl dat niet hoeft. 

Want parkeren op die dag is gratis. Evenals op dagen als hemelvaart, eerste en tweede pinksterdag. Maar de informatie over dat gratis parkeren zit verstopt onder een knopje in de automaat. En niet iedereen heeft dat in de gaten, zo bleek op Koningsdag.

Toen uitkwam dat honderden mensen hadden betaald die dag, hield de gemeente aanvankelijk de boot af. Pech gehad was de boodschap. Na vragen van Evert Weys, fractievoorzitter van GBWP, de grootste fractie in de gemeenteraad, gaat de gemeente toch overstag. 

Wat betekent dat? ,,Iedereen die kan aantonen op Koningsdag te hebben betaald, kan van Parkeerbeheer een uitrijkaart voor een van de twee parkeergarages krijgen. Krijgt dus een dag gratis parkeren cadeau'', aldus woordvoerder Stander. Wie daar voor in aanmerking wil komen moet het parkeerbonnetje van 27 april meenemen of het bankafschrift van die dag laten zien. ,,Geld teruggeven is niet te doen voor Parkeerbeheer, daarom maken we dit gebaar.''

Verder gaat de gemeente bekijken of de automaten zo zijn aan te passen dat zoiets als Koningsdag gebeurde niet meer voor komt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom