Volledig scherm
© Thinkstock

Tijdelijk strand in Bergen op Zoom: Iboza is strandfeestje op de Grote Markt

BERGEN OP ZOOM - Bergen op Zoom krijgt dit weekend zijn eigen strandfeestje: Iboza. Na het volleybaltoernooi is het zand blijven liggen en daar maken de horecaondernemers aan de Grote Markt nu slim gebruik van. ,,Vanuit je strandbedje is het net alsof je op feesteiland Ibiza zit", zegt medeorganisator Jimmy Devilee.

Quote

Voor het Ibi­za-ge­voel hoef je echt het vliegtuig niet in

Jimmy Devilee

Het strandfeestje begint vrijdag aan het eind van de middag. Met vanaf dat moment drie dagen lang muziek. Daar zorgen verschillende deejays voor. ,,Voor het Ibiza-gevoel hoef je echt het vliegtuig niet in", zegt Devilee. ,,Sterker nog, je hebt hier dit weekend op de Grote Markt alles wat je op het feesteiland ook hebt, maar dan met uitzicht op de Peperbus." 

‘Nog gratis ook!’ 

Quote

Bezoekers kunnen lekker chillen of dansen op tropische salsa muziek

Jimmy Devilee

Het idee is een jaar geleden ontstaan. ,,Toen waren we net te laat met organiseren", zegt Devilee. ,,Nu heeft de horeca samen de schouders eronder gezet. En zie je waar intensief samenwerken toe kan leiden. Wij zetten hier een feestje neer voor alle Bergenaren. Nog gratis ook. Want we willen dat de stad nog meer gaat bruisen." 

Op het zandstrand komen zitzakken, strandbedjes en parasols. Aangekleed met palmbomen is Devilee ervan overtuigd dat er een uniek sfeertje ontstaat. ,,We starten halverwege de middag en gaan door tot middernacht", zegt hij. ,,Bezoekers kunnen lekker chillen of dansen op tropische salsa muziek."

Springkussen voor de kids

Ook aan de kinderen is gedacht. Die kunnen overdag terecht op een springkussen. ,,En uiteraard is er volop ruimte voor het bouwen van zandkastelen", aldus Devilee. Het opbouwen van Iboza is inmiddels begonnen. Blijkt het een succes dan sluit Devilee een tweede editie niet uit.

Volledig scherm
© Thinkstock

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom