Mimesis M5 heet dit schilderij dat deels geschilderd is naar de schilderijen die in Het Markiezenhof komen te hangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mimesis M5 heet dit schilderij dat deels geschilderd is naar de schilderijen die in Het Markiezenhof komen te hangen. © Lia Reijnders

Tientallen kunstenaars zoomen in op Lage Landen

BERGEN OP ZOOM - Tientallen kunstenaars uit Bergen op Zoom, West-Brabant en zelfs Vlaanderen haken in op Lage Landen, schatten uit 't Rijks, de rondreizende expositie met kunst van het Rijksmuseum die in februari volgend jaar in Het Markiezenhof landt. En dat is veel meer dan verwacht.

 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 2. Van ‘optredens’ voor familie tot regisseur bij grote gezelschappen: ‘Jongeren moeten kunnen spelen’
  PREMIUM
  Interview Jan Dua

  Van ‘optredens’ voor familie tot regisseur bij grote gezelschap­pen: ‘Jongeren moeten kunnen spelen’

  BERGEN OP ZOOM - Als jochie zette Jan Dua zijn eerste stappen in de Bergse toneelwereld. Hij was medeoprichter van een theatergroep en groeide uit tot regisseur. Net klaar met ‘All Shook Up’ van The MusiCompany staat volgende week Toneelvereniging Première met ‘Peer’ op de planken. ,,Ik wil dat mijn publiek meegezogen wordt in het verhaal.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom