Volledig scherm
PREMIUM
Mimesis M5 heet dit schilderij dat deels geschilderd is naar de schilderijen die in Het Markiezenhof komen te hangen. © Lia Reijnders

Tientallen kunstenaars zoomen in op Lage Landen

BERGEN OP ZOOM - Tientallen kunstenaars uit Bergen op Zoom, West-Brabant en zelfs Vlaanderen haken in op Lage Landen, schatten uit 't Rijks, de rondreizende expositie met kunst van het Rijksmuseum die in februari volgend jaar in Het Markiezenhof landt. En dat is veel meer dan verwacht.

,,We hebben zo'n tachtig à negentig kunstenaars die op dit moment werk aan het maken zijn dat is geïnspireerd op het thema Lage Landen. We verwachten zeker honderd kunstwerken want we hebben geen limiet gesteld aan het aantal dat iemand mag inleveren.”

  1. Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaïne onderschept
    PREMIUM

    Start aanpak foute fruitbe­drij­ven: meteen 1.500 kilo cocaïne onder­schept

    BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom