Volledig scherm
Ismael Lazaar (links) neemt het zaterdagavond op tegen Rico Verhoeven. © ANP

Tegenstander van Rico Verhoeven, Ismael Lazaar vol vertrouwen over gevecht : 'Ik heb geen sixpack nodig'

videoDEN BOSCH / TILBURG / HALSTEREN - Ismael Lazaar weet zaterdagavond de ogen op zich gericht tijdens het gevecht met kickbokswereldkampioen Rico Verhoeven in Den Bosch. De 26-jarige Tilburger valt op door zijn omvang en zelfspot. ,,Ik hou wel van een hapje, ik eet Rico op als kaas”, grapt de zwaargewicht. 

,,Ik heb geen sixpack of buikspieren nodig, als ik maar kan vechten”, zegt Lazaar, 1,82 lang en ruim 115 kilo zwaar. Het contrast met spierbundel Rico Verhoeven uit Halsteren is enorm, Lazaar snapt dan ook wel dat critici hem geen kans geven tegen de ongenaakbare wereldkampioen. ,,Kijk, als ik geen verstand had van kickboksen en ik zie mezelf en Rico, dan zou ik mijn geld ook op hem zetten. Maar schijn bedriegt”, zegt Lazaar met een lach.

Vijftien knock-outs

De Tilburger lacht onophoudelijk, maar eenmaal in de ring is hij gefocust. Laat ze hem maar onderschatten. Van de 34 partijen die Lazaar vocht, won hij er dertig, waarvan vijftien op knock-out. Dat deed hij wél bij de relatief kleine kickboksbond Enfusion, Verhoeven is wereldkampioen bij ’s werelds grootste bond Glory. 

Omdat de nummers twee tot en met zes van Glory om diverse redenen niet kunnen, werd Lazaar uitgedaagd voor een gevecht, overigens niet om de wereldtitel. 

,,Rico heeft lef dat hij tegen mij vecht, ik pak hem”, zegt Lazaar, wéér met een lach. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom