Volledig scherm
Badhoevedorp - Om woensdagavond vond er een verkeersongeval plaats op de A9 onder Badhoevedorp. Hierbij raakten een 33-jarige vrouw en een 64-jarige man, beiden afkomstig uit Amsterdam, dodelijk gewond. © Michel van Bergen

Taxichauffeur uit Bergen op Zoom veroorzaakt ongeluk A9 waarbij vader en dochter verongelukken: ‘Ze laat twee kinderen achter‘

Een taxichauffeur (40) uit Bergen op Zoom veroorzaakte het ongeluk op de A9 bij Badhoevedorp waarbij woensdagavond twee mensen om het leven kwamen. Het gaat om de 64-jarige Eddy Rahiel en zijn 33-jarige dochter Romana Abdoelsaboer uit Zuidoost. Ze stapten uit de auto vanwege autopech. Beide Amsterdammers overleden ter plaatse. 

De twee slachtoffers hadden iemand afgezet op Schiphol en waren op weg naar huis toen de motor van hun auto ermee stopte. Dat gebeurde op de verbindingsweg van de A4 naar de A9. De auto kwam zonder verlichting stil te staan.

Over de A9, waarschijnlijk ook vanaf Schiphol, kwam een taxi aangereden die werd bestuurd door een 40-jarige man uit Bergen op Zoom. Hij kon de stilstaande auto nog net ontwijken, maar botste vol op de slachtoffers, die net waren uitgestapt. Ze overleden ter plaatse.

De verdachte is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. In zijn speeksel werd THC aangetroffen, de werkzame stof in cannabis. Daarna is bloed afgenomen voor een drugstest. De man is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht.

Reactie familie

Volgens Mohamed Junas, broer en oom van de slachtoffers, hadden ze een vriendin van Abdoelsaboer op Schiphol afgezet. “Een vriendendienst. Het is heel triest voor ons en de hele familie. Eddy probeerde zichzelf en zijn dochter te redden. Hij was een heel goed persoon, behulpzaam en rustig”, zegt hij tegen het Parool.

Abdoelsaboer was een alleenstaande moeder van twee jonge kinderen en werkte in een slagerij in Ganzenhoef. Rahiel werkte volgens zijn broer bij de reinigingsdienst van de gemeente Amsterdam.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom