Volledig scherm
Staatssecretaris Tamara van Ark brengt een bezoek aan de werkplaats van stichting Samen Werken. © pix4profs/petervantrijen

Tamara van Ark naar Bergen met vaasjes

BERGEN OP ZOOM - Bergenaren René Hagenaars, Joris Völker, Gerard Worm en Maarten Velthoen hebben dinsdag een 'vaasje' gekregen van staatssecretaris Tamara van Ark (VVD). De partij eert deze doeners, die op allerlei fronten de nek uitsteken.

Het vaasje verwijst naar verkiezingsuitspraken van premier Mark Rutte, die Nederland vergeleek met een 'teer vaasje dat we met 17 miljoen gewone en bijzondere mensen vasthouden'. Als politicus sluit hij compromissen om het vaasje heel te houden. Net als duizenden Nederlanders als vrijwilliger doen.

Vrijwilligers

Juist die vrijwilligers zetten de liberalen tijdens de verkiezingen in het zonnetje. Joris Völker en Gerard Worm voor de organisatie van de jaarlijkse Santa Run en de lichtjes bij de oorlogsgraven op kerstavond. René Hagenaars die al jaren zijn nek uitsteekt voor genoeg AED's in de stad en Maarten Velthoen als bestuurslid bij Waterschap Brabantse Delta.

Vaasjes

De vaasjes zijn uitgereikt tijdens het werkbezoek van de staatssecretaris aan stichting Samen Werken. Die stichting begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Directeur Marco Klaassen: ,,Vaak gaat het om schrijnende gevallen. Mensen zonder baan, met schulden. Problemen waar de sociale dienst niet in een uur achter komt.''

Samen Werken brengt die mensen weer in beweging. Leert ze opnieuw hun talenten ontdekken, vertelt Klaassen. Zo kunnen ze aan de Parallelweg aan de slag met het demonteren van computers en het repareren van fietsen. Of werken in het groenonderhoud. ,,Afgelopen jaar zijn zestien deelnemers doorgestroomd naar een reguliere, betaalde baan'', aldus Klaassen.

Van Ark is onder de indruk en noemt Samen Werken een mooi sociaal voorbeeld voor de rest van de provincie.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom