Volledig scherm
PREMIUM
De blauwe kuipstoelen doen denken aan de Tweede Kamer. © Tonny Presser © 2018

Tafelen met Wiegel en Den Uyl bij het Ministerie van Eten en Drinken in Bergen op Zoom

eetrecensieMinisterie van Eten en Drinken, departement Bergen op Zoom, gaat voor een totaalbeleving en investeerde flink om van een oude bedrijfshal - waarin voorheen pop-ups zaten - een mooi restaurant te maken.

De kaart
Bij de Ministeries van Eten en Drinken in Bergen op Zoom (en Oud Gastel, dat sinds 2015 bestaat) worden vier-gangenmenu's aangeboden voor € 36,50.

Je kunt kiezen uit twee soepen, twee nagerechten, vijf voor- en zes hoofdgerechten van vlees en vis.

De kaart wisselt regelmatig, omvat seizoen- en streekgerechten zoals asperges en wil de gasten verrassen.

Het restaurant biedt plaats aan 130 personen en op het terras kunnen 150 mensen zitten. Vanaf deze week kan er ook geluncht worden bij het Bergse Ministerie.

Weet je wie dat is, vroeg een oudere meneer, wijzend naar een nog veel oudere heer op een enorme banner achter in het restaurant. ,,Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet wist toen we net open waren", zegt Falco van Rooij, assistent-manager. ,,Het is Willem Drees, grondlegger van de AOW. Dat weet ik nu echt wel." Ter rechterzijde hangt Hans Wiegel en links Joop den Uyl, ook al van die coryfeeën.

Het is duidelijk dat je bij het Ministerie van Eten en Drinken niet in een doorsneerestaurant zit. Het politieke concept is behoorlijk ver doorgevoerd en begint al bij binnenkomst met een fel blauw tapijt dat meteen aan de Tweede Kamer doet denken. In het voorste deel hangt boven de ronde tafel een grote kroon en aan de oude bedrijfsmuur een zwart-wit foto met een jonge koningin Beatrix en het toenmalige kabinet Van Agt II. De rekening komt in de vorm van een blauwe brief als 'Nota over de toestand'. Leuk.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom