Volledig scherm
taaldrukwerkplaats archief foto

Taaldrukwerkplaats Bergen op Zoom stopt

Bergen op Zoom - Na 25 jaar zet de Taaldrukwerkplaats Bergen op Zoom definitief een punt achter haar bezigheden. "Met pijn in het hart", verklaart bestuursvoorzitter Peter van der Graaf.

Vele duizenden schoolkinderen in Bergen op Zoom maakten er kennis mee. Net als enige honderden volwassenen in workshops of anderszins. Ze maakten eerst zelf tekeningen of teksten en samen drukten ze ze die dan af op papier. Een bijzondere ervaring en al 25 jaar lang een cultureel visitekaartje voor de stad.


Desondanks zet de Taaldrukwerkplaats Bergen op Zoom er na een kwart eeuw definitief een punt achter. „Met pijn in het hart”, verklaart bestuursvoorzitter Peter van der Graaf. Mede door het vertrek van een van de twee taaldrukkers kan de stichting de kwaliteit en de kwantiteit van de activiteiten niet meer waarborgen.


Dus gaat op 1 september de stekker uit dit geesteskind van Kas Stuart, Gerard Hilgersom en Kootje Houdijk, die in 1987 met de Taaldrukwerkplaats begonnen. Daarmee stopt de laatst overgebleven zelfstandige Taaldrukwerkplaats in ons land.
'Op een speelse manier meewerken aan de taalontwikkeling van...’, was de doelstelling van het project dat ook in het Cumenu van basisscholen was opgenomen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom