Judge's gavel stockadr justitie rechtspraak rechtszaak justitia fraude oplichting rechtbank recht
Volledig scherm
Judge's gavel stockadr justitie rechtspraak rechtszaak justitia fraude oplichting rechtbank recht © Thinkstock

Taakstraf voor ontucht nep-psycholoog uit Bergen op Zoom

BREDA/BERGEN OP ZOOM - De 73-jarige Jan W. uit Bergen op Zoom heeft 200 uur taakstraf gekregen, omdat hij vijftien jaar geleden een meisje van 15 misbruikte toen hij haar als psycholoog behandelde. De man deed op dat moment een studie psychologie.

De rechtbank in Breda vond dat bewezen was dat de man de borsten van het meisje betastte. De vrouw had ook aangifte gedaan van verkrachting, alleen is daarvoor te weinig bewijs. Daarom werd de man daarvan vrijgesproken. 

Slachtofferverklaring

De vrouw had daar zelf al rekening mee gehouden. In haar slachtofferverklaring twee weken geleden zei ze al: ,,Wat je ook zegt, je weet dat het waar is. Daar moet jij mee zien te leven, ook als er geen straf van de rechter komt.’'

Het bewijs voor het betasten van haar borsten kwam door een e-mail die hij aan het meisje stuurde. Daarin had hij dat geschreven. Zelf had W. verklaard dat hij dat had geschreven als lokmiddel, om zo te weten te komen of de vader van het meisje haar mail las. De rechtbank schreef daarover dat dat ‘zo ver gezocht is dat de rechtbank dat als ongeloofwaardig terzijde schuift’.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom