stockadr justitie rechtbank rechtszaak rechtspraak
Volledig scherm
stockadr justitie rechtbank rechtszaak rechtspraak © Thinkstock

Taakstraf voor moeder die eigen dochter ontvoerde naar Antillen

BREDA - Charlotte van L. uit Bergen op Zoom heeft een taakstraf van 200 uur gekregen, omdat ze een jaar geleden vier maanden lang haar eigen dochter ontvoerde. De rechtbank in Breda oordeelde dat ze helemaal niet op vakantie was, zoals ze zelf verklaarde, maar probeerde te emigreren naar Curaçao.

Van L. was nog volop in strijd met haar ex over een omgangsregeling voor haar dochter van bijna twee toen ze er vandoor ging op 31 december 2017. Zonder hem in te lichten, zonder de instanties of de overheid te informeren. Ze zeiden hun huis op, hun werk en beëindigden hun telefoonabonnementen. Samen met haar nieuwe partner vertrok ze gewoon, zonder iemand iets te zeggen. Ze legden alleen twee brieven in hun huis, voor haar ouders en voor de koning: dat ze zijn gevlucht.

De twee betaalden een fikse smak geld aan een immigratiespecialist op Curaçao. Bovendien vond hij er zelfs een baan. Zelf vertelde Charlotte dat het echt alleen een vakantie was, die ze iets hadden verlengd. Maar mede doordat ze een huurcontract voor een jaar afsloten voor hun woning op Curaçao, geloofde de rechter daar niks van.

De politie kon de twee pas na vier maanden oppakken na een grootscheepse zoekactie.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom