Emar Trompert (links) kijkt samen met Levi van der Schot (midden) toe naar de bouwkunsten van Piet Theunis tijdens de 'excursie' naar de loods van De Vlaojestaampers.
Volledig scherm
Emar Trompert (links) kijkt samen met Levi van der Schot (midden) toe naar de bouwkunsten van Piet Theunis tijdens de 'excursie' naar de loods van De Vlaojestaampers. © Pix4Profs/Marina Popova

’t Rijks op excursie naar de bouwclubs: ‘De jeugd is nodig voor deze mooie traditie’

BERGEN OP ZOOM/WELBERG - Bij het bouwen van Vastenavendwagens komt, naast leut, behoorlijk veel techniek kijken. Dat bracht docent Peter Vroon van ’t Rijks op het idee om voor zijn leerlingen Technologie en Toepassing een lesproject te ontwikkelen dat helemaal rond die wagens draait.

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom