Volledig scherm
PREMIUM
Kleding, decor, regie, kapsels: alles is uitstekend verzorgd. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Supersum is ontroerend en overdonderend eerbetoon

RecensieBERGEN OP ZOOM - Supersum is niet alleen een theatraal schouwspel in het kader van 75 jaar bevrijding, maar ook een eerbetoon aan degenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Bergen op Zoom omkwamen. Dat blijkt uit de lange lijst met namen die op het achterdoek van het decor getoond wordt na de gruwelijke executie van onschuldige burgers. 

Ook het slot, wanneer Canadezen de stad binnen trekken en de cast het Canadese volkslied zingt, is een eerbetoon aan de bevrijders en de gesneuvelden. Beelden van de Canadese Militaire Begraafplaats ondersteunen dat. Supersum is door het gebruik van beelden, liedjes, uniformen, militaire voertuigen uit de jaren 1940-1945 een historisch document dat het publiek nog lang zal heugen. Naast de feiten is er veel plaats voor de verbeelding. Supersum blijft tenslotte een theatervoorstelling, die soms overdonderend, dan weer ontroerend is.

  1. Zwembad De Schelp hoopt op 3 februari weer open te gaan

    Zwembad De Schelp hoopt op 3 februari weer open te gaan

    BERGEN OP ZOOM - Het door technische problemen geteisterde zwembad De Schelp, een hoofdpijndossier dat wethouder Annette Stinenbosch woensdag heeft doen aftreden, kan mogelijk op maandag 3 februari de deuren weer openen voor het publiek. Of die streefdatum gehaald wordt, hangt af van nieuw onderzoek komende vrijdag, waaruit moet blijken of de accommodatie volledig legionella-vrij is. De resultaten van die bemonstering worden eind volgende week verwacht.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom