Elif Canakcioglu-Yilmaz (links) & haar partner Emrah Yilmaz in hun zaak bakkerij Asya Deluxe in Roosendaal tussen de taarten, baklava en allerlei zoetwaar voor het suikerfeest.
Volledig scherm
PREMIUM
Elif Canakcioglu-Yilmaz (links) & haar partner Emrah Yilmaz in hun zaak bakkerij Asya Deluxe in Roosendaal tussen de taarten, baklava en allerlei zoetwaar voor het suikerfeest. © Pix4Profs/Tonny Presser

Suikerfeest door corona nu écht anders: ‘Erg jammer’

De laatste week van de ramadan wordt altijd feestelijk afgesloten. Maar dit weekend wordt het Suikerfeest anders gevierd dan andere jaren. ‘Ik heb vijftig procent minder omzet’.

Samen met zijn boekhouder heeft Mehmet Ulgen van bakkerij Harput uit Bergen op Zoom de cijfers van dit jaar vergeleken met die van vorig jaar. Daaruit blijkt dat hij deze maanden vijftig procent minder omzet draait dan vorig jaar. 

  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom