Volledig scherm
Kinderziekenhuis Sophia geeft Leerlingen van basisschool St. Marie uit Huijbergen een gebakje, omdat ze landelijk de hoogste opbrengst per kind hebben gescoord met hun lichtjestocht actie. © Pix4Profs/Tonny Presser

Succesvolle sponsoractie in Huijbergen voor ziekenhuis: kinderen krijgen gebakje

HUIJBERGEN - Op basisschool Ste. Marie in Huijbergen werden vrijdagochtend zes dozen met appelgebak afgeleverd. Dit was een bedankje van het Sophia Kinderziekenhuis uit Rotterdam, aan de kinderen van de school, die door middel van een sponsoractie 3397,05 euro hadden opgehaald voor het ziekenhuis. 

Een berekening van het Sophia gaf als uitkomst dat de Huijbergse schoolkinderen per persoon gemiddeld ruim 26 euro hadden opgehaald. En dat was het hoogste gemiddelde in Nederland. 

Marjoleine de Vos van het kinderziekenhuis kwam het appelgebak persoonlijk afgeven. Zij was ook degene die Ste. Marie er op attendeerde dat het Sophia elk jaar de lichtjesstoet organiseert waarbij scholen in heel Nederland wordt gevraagd om geld in te zamelen. 

Mooie actie

“Wij vonden dit een mooie actie en wilden daar graag aan meedoen”, zegt Linda van Wezel, onderwijzeres op Ste. Marie. De kinderen gingen langs de deur om geld in te zamelen en de activiteit werd eind december met een lampionoptocht door her dorp afgesloten. 

Van Wezel vertelt dat Ste Marie elk jaar een activiteit houdt waarbij ze geld inzamelen voor een goed doel. “In het verleden waren er al acties voor De Vrienden van Bokki en De Roparun. We haalden elk jaar bijna 3000 euro op. Maar zoveel geld als dit jaar hebben we nog nooit ingezameld”. 

De Vos wist vrijdag te vertellen waar het geld aan besteed wordt. “Met dit geld gaan we een app laten ontwikkelen waarmee de kinderen in het ziekenhuis een soort van digitaal dagboek in kunnen vullen over wat ze elke dag meemaken in ons ziekenhuis”. Linda van Wezel maakte vervolgens een rondgang langs de groepslokalen met de dozen met lekkernij. Alle kinderen lieten zich het gezonde cadeautje goed smaken.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom