Volledig scherm
Beteuterde gezichten in het lege fietshok; rechts Stan Jansen © Ed Blok

Strop voor wielervereniging Zuidwesthoek: 22 fietsen gestolen

OSSENDRECHT - Een enorme strop voor wielervereniging RSC de Zuidwesthoek. Maar liefst 22 fietsen zijn gestolen uit hun stalling op het terrein van het Wielercollege in Ossendrecht. 

Volledig scherm
Geen fiets meer te vinden in de stalling; 22 fietsen weg © Ed Blok

Wanneer? ,,Zeg het maar", reageren Stan Jansen (secretaris) en trainer Ed Blok. ,,Wij zijn er na donderdag, een van de trainingsavonden, niet meer geweest; daarna moet het gebeurd zijn. "

Bosrand

Onbekenden, zoals dat met een mooi woord heet, hebben vanaf de bosrand ongezien de achterkant van de stalling kunnen bereiken en daar de stalen platen losgewrikt. Zestien racefietsen en zes mountainbikes hebben ze ingeladen.

,,Buitenlanders", zijn de mannen van de Zuidwesthoek overtuigd van de daders. ,,Die fiesten raak je nergens in Nederland kwijt, zo herkenbaar zijn ze. Het zijn allemaal blauwe Giants en zwarte mountainbikes. Negen van de tien keer komen die bij de oosterburen van Duitsland terecht. Daar kunnen ze ze kennelijk wel kwijt. "

De fietsenstalling van de RSC de Zuidwesthoek staat op het terrein van het Wielercollege. De leerlingen van dat college maken ook gebruik van de fietsen van De Zuidwesthoek. ,,De school is dus indirect ook de dupe", zegt trainer Ed Blok.

Volledig scherm
De dieven wrikten zich een weg door de stalen afrastering © Ed Blok

 Hoe groot de schade is? ,,Die fietsen kun je niet verzekeren", aldus Jansen. ,,Reken maar uit:  500 euro maal 22 keer? Zoiets?"

  1. Onverwachte wendingen, ze horen bij ons werk
    Van 't Land

    Onverwach­te wendingen, ze horen bij ons werk

    Onze dagen lopen nooit zoals we denken dat ze gaan. Zo zei Caroline deze week: ,,Leuke dag, maar ik heb nog niets gedaan van wat ik wilde doen.” En Brina: ,,Ik heb veel gedaan, maar niet datgene wat jij had gevraagd om te doen.” Dat ik daar iets beter in ben, is waarschijnlijk de reden dat ik de agenda beheer en alle kinderfeestjes, rondleidingen et cetera inplan. Ik let er altijd op dat dit heel zorgvuldig gebeurt, want stel je eens voor dat dat misloopt...

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom