Volledig scherm
PREMIUM
Yolanda van Gastel , kocht een gymzaal en heeft er grote plannen mee. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Strijd tegen eenzaamheid: Yolande start met dagbesteding voor ouderen in gymzaal Halsteren

HALSTEREN - Als kind huppelde Yolande van Gastel er in haar balletpakje rond. Nu is ze eigenaresse van de gymzaal in de Julianastraat in Halsteren. Over twee maanden start ze daar Op ‘t Dorp, dagbesteding voor ouderen. In strijd tegen de vereenzaming.

Jaren werkt Yolande als wijkverpleegkundige. Ziet ouderen vereenzamen. ,,Vooral in de wintermaanden, als het buiten slecht weer is”, zegt ze. ,,Dan kreeg ik regelmatig van mensen te horen hoe ze de zelfstandigheid missen. Even naar de bakker om een halfje brood. Of een bosje bloemen halen.”

  1. Suikerarchief bevat een schat aan gegevens over sociaal-economische geschiedenis in deze streek
    PREMIUM

    Suikerar­chief bevat een schat aan gegevens over sociaal-economi­sche geschiede­nis in deze streek

    STEENBERGEN/DINTELOORD - Of Koningin Máxima eind deze maand wordt herinnerd aan de suikerindustrie in Steenbergen is twijfelachtig. Toch staat ze bij de officiële opening van verpleeghuis Hof van Nassau op pure suikergrond. Alle sporen van de vroegere suikerfabriek langs de kade zijn Steenbergen al lang uitgewist. Resteren slechts de waardevolle archiefstukken van de fabriek, die recentelijk in veilige handen van het West-Brabants Archief zijn gekomen. En daar in de studiezaal voortaan in te zien.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom