Volledig scherm
Wethouders Evert Weys (l.) en Andrew Harijgens tijdens de tumultueuze raadsvergadering van vorige week donderdag. © Pix4profs/Iman Fase

Streep door afscheidsborrel wethouder Evert Weys: ‘Niet gepast gezien de omstandigheden’

BERGEN OP ZOOM - De geplande afscheidsborrel van wethouder Evert Weys van maandag 3 februari is afgeblazen. Dat blijkt uit een mail aan de raadsleden van de gemeente Bergen op Zoom, die in handen is van deze krant. 

,,Het lijkt de wethouder op dit moment, gezien de omstandigheden, niet gepast om zijn afscheid op deze manier vorm te geven. Het besluit heeft uiteraard alles te maken met de discussie die er afgelopen week is geweest rondom zwembad De Schelp en de gevolgen daarvan’’, zo staat in die mail te lezen. 

Vraagtekens

Daarmee wordt gedoeld op het lange en felle debat over alle ellende rondom zwembad De Schelp van afgelopen donderdag. Eerder trok verantwoordelijk wethouder Annette Stinenbosch haar conclusies rondom dat dossier en stapte op. 

Weys - politiek ook deels belast met dossier-De Schelp - zei donderdag ook vraagtekens bij zijn eigen functioneren te hebben geplaatst. Hij stelde toen: ,,Ik heb geworsteld met mijn rol en me afgevraagd hoe scherp ik zelf ben geweest. Maar nu nog opstappen zou puur voor de bühne zijn.’’

Weys wordt woensdag geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van de gemeente Hilvarenbeek.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom