In Steenbergen hopen ze dinsdag geen paraplu's nodig te hebben. Ze introduceren wel een stormklasse voor gedupeerde grote wagens die nog amper een optocht hebben kunnen rijden.
Volledig scherm
In Steenbergen hopen ze dinsdag geen paraplu's nodig te hebben. Ze introduceren wel een stormklasse voor gedupeerde grote wagens die nog amper een optocht hebben kunnen rijden. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Stormklasse bij optocht Steenbergen op dinsdag

STEENBERGEN  Grote carnavalswagens die  vanwege het slechte weer en de vele afgelastingen niet of nauwelijks  optochten hebben kunnen rijden, kunnen dinsdag terecht in Steenbergen. 

Speciaal voor de grote wagens voegt SKS-Steenbergen een stormklasse toe aan hun eigen optocht. Daarmee speelt Strienestad handig in op het stormachtige weer van dit weekeinde. 

Startgeld voor grote wagens

In deze klasse worden de wagens wel gejureerd maar ze rijden niet mee voor de prijzen. Wel ontvangen de grote wagens 111 euro startgeld zo staat op de Facebookpagina van Stichting Karnaval Steenbergen (SKS). ,,Een ludieke actie maar zeker geen grap", zegt secretaris Marloes Vos van SKS. Veel optochten hebben te maken met een terugloop aan wagens. ,,Als er nu een paar bijkomen, blijven ze de komende jaren misschien ook.”

Of het storm loopt met extra inschrijvingen moet nog blijken. Inschrijven kan via www.strienestad.nl of stuur een mail naar optocht@sks-steenbergen.nl

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom