Volledig scherm
Een vrachtauto verloor het dak van zijn trailer op de A27 bij Raamsdonksveer. © Marcel van Dorst/Maric Media

Storm over West-Brabant: vertraging op het spoor, bomen omgevallen, automobilist gewond

storm west-brabantETTEN-LEUR - Het gaat flink tekeer in West-Brabant. De harde wind leidde afgelopen nacht en woensdag overdag op diverse plaatsen tot omgewaaide bomen en andere stormschades. 

16.00 uur - KNMI 

Het KNMI heeft de code oranje-aanduiding ingetrokken. Het gaat nu nog om code geel, meldt weerman Marco Verhoef. Er wordt nog wel gewaarschuwd voor lokaal zware windstoten. 

14.50 uur - Waalwijk

In Waalwijk staan allerlei jachten in het zicht nadat de metershoge rolluiken van een grote loods door de harde wind waren weggewaaid.  

13.59 uur - Breda

In een bovenwoning aan de Monseigneur Nolensplein in Breda is een raam losgekomen door de storm. De brandweer probeert het raam dicht te krijgen. 

Volledig scherm
In een bovenwoning is een raam losgekomen door de harde wind © perry roovers/maricmedia

13.55 uur - Breda

Een auto raakt zwaar beschadigd aan de Markendaalseweg nadat een boom op het voertuig waait. Het gaat om het stuk net voorbij de Fellenoordstraat. De boom wordt opgeruimd. 

13.25 uur - Roosendaal/Bergen op Zoom

De treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom rijden weer. Het treinverkeer lag een tijd stil door een omgewaaide boom die de spoorwegovergang blokkeerde

13.05 uur - Breda

Bij de Blokker aan de Kruisvoort in Breda is een stuk daktrim losgewaaid.  De hoogwerker van de brandweer heeft deze losgeslepen en naar beneden gebracht. Het restant word zo goed mogelijk terug vastgezet zodat deze niet verder kan loswaaien. 

Volledig scherm
Een stuk dak wordt losgemaakt bij de Blokker aan de Kruisvoort in Breda. © Perry Roovers/Maric Media

13.00 - Breda

Tussen Breda en Dordrecht rijden tot 17.30 uur geen intercity's. Eerder werd gemeld dat dit tot 13.00 uur zou zijn.

12.55 uur - Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom is een boom op het spoor gevallen. Hierdoor is er geen treinverkeer tussen Bergen op Zoom en Roosendaal.

12.37 uur - Bergen op Zoom

Een enorme knal, hoorde Booy Michielsen vannacht. Door de storm zijn er twee bomen aan de Rijtuigweg-zuid in Bergen op Zoom omgevallen. Een tegen de woning van Michielsen aan. Hij maakt zich zorgen om de rest van de bomen in de straat. Die zijn oud en ziek. 'Je kunt wachten tot het echt misgaat.' De boomploeg van de gemeente heeft de omgevallen bomen vanochtend opgeruimd.

11.51 uur - Lepelstraat

Bij aardbeien- en aspergesteler Hereijgers in Lepelstraat zijn de stellingen voor de teelt van aardbeien door de wind verwoest. De laatste jaren heeft de wind daar al heel wat stuk geblazen, laat de teler weten. "Maar nu", zegt Hereijgers, "worden buizen die meer dan 50 cm in de grond zitten met het gewicht van de goten, gewoon opgetild alsof het niks is."

11.45 uur - Etten-Leur

De voorstelling van het Kerstcircus Etten-Leur gaat woensdagmiddag niet door. Na een stormachtige nacht waarbij het circus lichte schade heeft opgelopen, vindt de directie het niet verantwoord om met de harde wind gasten te ontvangen in de tent.

11.35 uur - Zeeland

De Oosterscheldekering gaat om 11.55 uur dicht vanwege het hoogwater. Om 17.47 uur gaan de schuiven weer open.

11.15 uur - Breda

In de Burgemeester Serrarislaan in Breda is er een grote boom op twee auto's gevallen. De brandweer is aanwezig om de auto's en de straat vrij te maken.

10.55 uur - Moerdijk

Op de Moerdijkbrug geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur, meldt Rijkswaterstaat. Aan beide kanten van de brug staan bergers stand-by.

10.35 uur - West-Brabant

Tot vanmorgen 10.00 uur heeft de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant 100 meldingen met betrekking tot de storm afgewerkt. Vooral in het westelijke deel van het gebied is de brandweer in actie gekomen. Het gaat om het vrijmaken van wegen en het weghalen van afgebroken takken en omgevallen bomen. Het meeste bergingswerk doen de gemeenten zelf. 

10.25 uur - Breda

Politie en brandweer zijn aanwezig aan de Frankenthalerstraat waar een boom op omvallen staat nabij het Prinsentuin College.  

10.07 uur - Raamsdonksveer 

Een vrachtauto van een vervoersbedrijf verloor woensdagochtend het dak van zijn trailer op de A27 ter hoogte van Raamsdonksveer. Het dak kwam terecht op een carpoolplaats bij Keizersveer. Er raakte niemand gewond.

09.45 uur - Etten-Leur

In Etten-Leur is een muur van de brede school aan de Edward Poppenlaan ingestort

Volledig scherm
© Alexander Vingerhoeds

09.30 uur - Terheijden

Volledig scherm
Boom op auto in Terheijden. © Perry Roovers/MaRicMedia

Op de Moerdijkseweg bij Terheijden raakte woensdagochtend vroeg een persoon gewond nadat een boom op een auto was gevallen. De bestuurder moest worden behandeld in de ambulance. De auto raakte aan de voorzijde flink beschadigd.

Het stormde flink op de Moerdijkseweg harde wind en slagregen. De politie sloot de weg af en de brandweer heeft de grote boom in stukken gezaagd en aan de kant gelegd. De auto is getakeld door een berger. 

09.00 uur - Moerdijkbrug 

Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) kunnen vrachtwagens en voertuigen met een aanhangwagen de Moerdijkbrug woensdagochtend beter mijden.

Uit voorzorg staan onder meer bij de Moerdijkbrug, de Van Brienenoordbrug en de Haringvlietbrug bergers klaar om bij incidenten meteen te kunnen ingrijpen. Het verkeer moet de komende uren rekening houden met zware windstoten. Op het HSL-traject rijden minder treinen vanwege de weersomstandigheden.

Bomen

Er kwamen vanaf 03.30 uur meldingen van stormschade uit onder meer Bergen op Zoom, Roosendaal, Oud Gastel en Etten-Leur. De brandweer moest uitrukken om omgewaaide bomen te ruimen.

In Valkenberg in Breda is de spreeuwenboom omgevallen. De brug is nu versperd.

Volledig scherm
© Dieter van den Bergh

Balkon

In Bergen op Zoom waaiden bij de Rijtuigweg-Zuid twee bomen om. Een ervan kwam tegen een balkon terecht. Die raakte hierdoor beschadigd.

Circustent

In Etten-Leur zou aan het Brabantpark een stuk van de tent van het Kerstcircus zijn losgekomen, maar inmiddels hebben medewerkers en brandweerlieden de schade al weer hersteld. Het circus had vanwege de verwachte storm de voorstelling voor woensdagmiddag al afgeblazen. 

Ook waaiden papiercontainers omver in Etten-Leur en waaiden dakpanelen naar beneden.

141 kilometer per uur

Volgens Weerplaza ging het om een voorloper van de storm van vandaag. Op sommige plaatsen werden windstoten van boven de 100 kilometer per uur gemeten. In Vlissingen ging het om  windsnelheid van 141 kilometer per uur. Gedurende een periode van 10 minuten ging het om een windkracht van 11 Bft.

Vanmiddag gaat het aan de kust enige tijd stormen, aldus Weerplaza.

Volledig scherm
Boom staat op omvallen bij Prinsentuin College aan de Frankenthalerstraat in Breda. © Tom van der Put/MaRicMedia

Volledig scherm
Op de hoek van de Azaleastraat met de Ericastraat in Roosendaal is dinsdagnacht een boom omgewaaid. De brandweer heeft de boom klein gezaagd. © Christian Traets/MaRicMedia
Volledig scherm
Op de Sint Antoinedijk in Oud Gastel is woensdagochtend vroeg een boom omgewaaid. © Christian Traets/MaRicMedia
Volledig scherm
Het Kerstcircus in Etten-Leur liep schade op. © Alexander Vingerhoeds/Obscura Foto
Volledig scherm
Boom tegen balkon op Rijtuigweg-Zuid in Bergen op Zoom. © Anthony DeCock/MaRicMedia
Volledig scherm
Bij een gebouw van AlleeWonen aan het Stationsplein in Roosendaal is een gevelplaat losgekomen. © Christian Traets/MaRicMedia

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom