Volledig scherm
© Chris van Klinken / Pix4Profs

'Stop met pesten bewoners Sunclass in Nieuw-Vossemeer'

NIEUW-VOSSEMEER - Bewoners van Sunclass park in Nieuw-Vossemeer zijn de controles van de gemeente beu. 'Sunclass is geen Fort Oranje', schrijven ze in een brief.

Bewoners van Sunclass in Nieuw-Vossemeer vragen de gemeente Steenbergen om te stoppen met de controles op het park. Dat schrijven zij in een brief aan de gemeenteraad. 'We zijn het zat om als hond door de gemeente Steenbergen behandeld te worden', zo schrijven de bewoners in de brief. 'Wellicht behandelt u ons niet bewust als hond, maar de bewoners van het park ervaren het wel zo.'

Rechtszaken

Op 5 en 6 april is er een grootschalige actie op het park geweest. 'Sunclass is geen Fort Oranje', zeggen de bewoners. Ze vragen zich af waarom al die controles nodig zijn.

De gemeente Steenbergen zit al tijden met de handen in het haar vanwege de situatie op Sunclass. Er lopen diverse rechtszaken rondom de situatie op het park, die is ontstaan vanwege een bestemmingsplan uit 1982. Dat is in al die jaren niet vernieuwd waardoor het onduidelijk is wat wel en niet is toegestaan op het vakantiepark.

Wisselen van huisje

Permanente bewoning is dat in ieder geval niet, oordeelde de rechter. De gemeente moest op last van de rechter daarop controleren. Wonen op Sunclass is toegestaan, maar niet langer dan vier maanden.

De oplossing die bewoners daarop hebben gevonden is om om de vier maanden van huisje te wisselen. 'Laat ons alsjeblieft op het het park blijven wonen en stop met pesten', schrijven ze in de brief.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom