Volledig scherm
Pierre van Hooijdonk toost in 2008 met onder andere zijn vrouw op de Pi-Air Tribune van VV Steenbergen © CHRIS VAN KLINKEN

Stoeltjes van Pi-Air Tribune VV Steenbergen in brand gestoken

STEENBERGEN - Er is afgelopen weekend geprobeerd om de stoeltjes van de Pi-Air Tribune van VV Steenbergen in brand te steken. Daarnaast bleken er ook enkele stoeltjes afgebroken te zijn.

Wim van der Wegen, secretaris van de club, baalt als een stekker: ,,We hebben vorig jaar de tribune gerenoveerd. Zo hebben we de houten banken vervangen door ongeveer 150 kuipstoeltjes. Sindsdien is er eigenlijk niks gebeurd. Tot afgelopen weekend.” Er werd geprobeerd om zes stoeltjes in brand te steken. ,,En die stoeltjes zijn van plastic. Dus dat smelt", vertelt Van der Wegen. ,,Verder was er ook een stoel afgebroken. En in de nacht van woensdag op donderdag hebben ze er nóg een afgebroken. In totaal zijn dus acht stoeltjes vernield.” 

Volledig scherm
VV Steenbergen en NAC Breda nemen het tegen elkaar op in Steenbergen. © PETER VAN TRIJEN

Bij VV Steenbergen hebben ze geen idee wie het gedaan zou kunnen hebben. Op de tribune zijn meerdere flesjes Flügel gevonden en aanstekers, maar daar hebben ze bij VV Steenbergen niks aan,,In het verleden hingen er hier nog weleens blowende jongeren rond, maar die vernielden niks", weet Van der Wegen. ,,We hebben geen camerabeelden. Verder weten we niet hoeveel het gaat kosten, maar het blijft sowieso erg vervelend.”

Pi-Air

In maart 2008 werd de tribune vernoemd naar Pierre van Hooijdonk, de bekendste speler die VV Steenbergen heeft voortgebracht. In zijn succesvolle carrière speelde hij voor NAC Breda, RBC Roosendaal, Feyenoord, Vitesse, Benfica (Portugal), Nottingham Forest (Engeland), Celtic (Schotland) en Fenerbahçe (Turkije). Hij speelde 46 interlands voor het Nederlands Elftal. Na zijn profcarrière keerde hij terug bij VV Steenbergen om daar in een lager elftal te gaan spelen.

Volledig scherm
Pierre van Hooijdonk haalt uit als speler van Steenbergen 4. © TONNY PRESSER

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom