Volledig scherm
© Thinkstock

Stichting Behoud Bergse Kermissen: 'Onderste steen boven bij aanbesteding'

BERGEN OP ZOOM - De Stichting Behoud Bergse Kermissen (SBBK) wil opheldering over de aanbesteding van de Bergse kermissen. De SBBK legt zich niet neer bij het besluit van de gemeente Bergen op Zoom om de exploitatie van de voor- en de najaarskermis te gunnen aan kermisorganisator Frank Vale.

Kasper van der Zande, woordvoerder en penningmeester van de SBBK: "We hebben vorige week met verbazing kennis genomen van dat besluit. We vinden dat we geen eerlijke kans hebben gekregen. De vorige aanbesteding wonnen we glansrijk en nu voldeden we ineens niet aan de voorwaarden. Daar leggen we ons niet zomaar bij neer."

De inzending van SBBK is niet in behandeling genomen, omdat ie niet aan de voorwaarden zou voldoen. Van der Zande twijfelt echter aan de correctheid van de aanbesteding: "We willen nu gewoon weten waarom die eerste aanbesteding per se over moest en wat wij niet goed hebben gedaan bij de tweede. De onderste steen moet boven."

SBBK kondigde eerder in deze krant aan na te denken over juridische stappen, maar daar ziet de club van af. De club overweegt een WOB-procedure (Wet Openbaarheid van Bestuur) rond de kwestie op te starten. Wanneer de vijfkoppige stichting daar definitief de knoop over doorhakt, weet Van der Zande nog niet.

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van vrijdag.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom