Volledig scherm
Biljarten in de Zoomflat. © TONNY PRESSER

Steunpunt Zoomflat blijft open

BERGEN OP ZOOM - Steunpunt Zoomflat blijft toch open. Woningcorporatie Stadlander haalt de ruimte uit de verhuur zodat vrijwilligers gratis de ruimte kunnen gebruiken voor activiteiten.  

Die boodschap had wethouder Andrew Harijgens deze week voor de gemeenteraad. ,,De ruimte wordt wel uit de openbaarheid gehaald", stelde Harijgens. ,,Dat betekent dat er alleen activiteiten voor bewoners gehouden kunnen worden."

Handtekeningen

Steunpunt Zoomflat is een van de drie ouderensteunpunten die op de nominatie stond te sluiten. Welzijnsorganisatie WijZijn huurt het ouderensteunpunt tot en met 31 december en verhuist daarna naar wijkgebouw De Korenaere. Ouderen maar ook vrijwilligers van de Zoomflat hebben moeite met die verhuizing en hebben een petitie ingediend met honderden handtekeningen. 

Vrijwilligers

Nu kunnen de vrijwilligers na 31 december dus activiteiten blijven organiseren.  Ze krijgen wel meer verantwoordelijkheid omdat het niet langer onder de paraplu van WijZijn gebeurt. 

De motie van Steunpunt Bergen op Zoom om het ouderensteunpunt open te houden haalde het niet. ,,We hebben al resultaat", stelde Harijgens. ,,De motie is overbodig."

  1.  ‘Bergse raad gepasseerd in financiële afwikkeling afbouw Eventum’

    ‘Bergse raad gepasseerd in financiële afwikke­ling afbouw Eventum’

    BERGEN OP ZOOM - Als college van B & W zelfstandig 1,1 miljoen euro extra uittrekken voor de afbouw van Eventum, zonder de raad om krediet te vragen, kan absoluut niet door de beugel. Dat vinden D66, Lijst Linssen, SP, PvdA en Samen 0164. Een ingediende motie van treurnis tegen het college haalde het deze week niet tijdens de begrotingsvergadering. Wel komt er een debat over hoe in de toekomst gehandeld moet worden in soortgelijke situaties.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom