Volledig scherm
Biljarten in de Zoomflat. © TONNY PRESSER

Steunpunt Zoomflat blijft open

BERGEN OP ZOOM - Steunpunt Zoomflat blijft toch open. Woningcorporatie Stadlander haalt de ruimte uit de verhuur zodat vrijwilligers gratis de ruimte kunnen gebruiken voor activiteiten.  

Die boodschap had wethouder Andrew Harijgens deze week voor de gemeenteraad. ,,De ruimte wordt wel uit de openbaarheid gehaald", stelde Harijgens. ,,Dat betekent dat er alleen activiteiten voor bewoners gehouden kunnen worden."

Handtekeningen

Steunpunt Zoomflat is een van de drie ouderensteunpunten die op de nominatie stond te sluiten. Welzijnsorganisatie WijZijn huurt het ouderensteunpunt tot en met 31 december en verhuist daarna naar wijkgebouw De Korenaere. Ouderen maar ook vrijwilligers van de Zoomflat hebben moeite met die verhuizing en hebben een petitie ingediend met honderden handtekeningen. 

Vrijwilligers

Nu kunnen de vrijwilligers na 31 december dus activiteiten blijven organiseren.  Ze krijgen wel meer verantwoordelijkheid omdat het niet langer onder de paraplu van WijZijn gebeurt. 

De motie van Steunpunt Bergen op Zoom om het ouderensteunpunt open te houden haalde het niet. ,,We hebben al resultaat", stelde Harijgens. ,,De motie is overbodig."

  1. Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’
    UPDATE

    Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’

    BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom