Steunpunt Mantelzorg Brabantse Wal organiseert regelmaat activiteiten voor jonge mantelzorgers om even de stress van een moeilijke thuissituatie achter zich te laten en bijvoorbeeld lekker onbezorgd te kunnen sporten.
Volledig scherm
Steunpunt Mantelzorg Brabantse Wal organiseert regelmaat activiteiten voor jonge mantelzorgers om even de stress van een moeilijke thuissituatie achter zich te laten en bijvoorbeeld lekker onbezorgd te kunnen sporten. © archieffoto peter van trijen/pix4profs

Steun en uitstapje voor jonge mantelzorgers die zich wegcijferen: ‘Ze verdienen die aandacht’

WEST-BRABANT - Jonge mantelzorgers in gezinnen met een familielid met een ziekte, beperking of verslaving komen vaak voor heftige situaties te staan en maken soms keuzes die ten koste gaan van hun eigen ontwikkeling. De gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom en Steenbergen vragen aandacht voor deze jongeren en bieden hen een uitje aan.

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom