Volledig scherm
BVV'63 houdt op te bestaan, zegt de voorzitter. © BN DeStem

Stekker uit omstreden voetbalclub BVV'63 Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De omstreden voetbalclub BVV'63 uit Bergen op Zoom houdt op te bestaan. Niet vanwege financiële problemen, maar omdat de vereniging simpelweg niet genoeg spelers meer heeft. Dat zegt althans voorzitter Turgay Kirmemis.

,,Onze schulden kunnen we afbetalen, dat is absoluut geen probleem'', verzekert hij. ,,Maar we hebben geen spelers meer voor een eerste elftal. Daarom stoppen we.''

Deurwaarder

De zekerheid waarmee de voorzitter de financiële problemen van de club wegwuift, staat haaks op de werkelijkheid. De gemeente Bergen op Zoom heeft de deurwaarder naar BVV'63 gestuurd omdat de vereniging een schuld van bijna vier mille bij de gemeente heeft. Het gaat om huur voor de accommodatie op sportpark Rozenoord die niet is betaald. Gemeente en club hebben daarover al het nodige gepraat. 

Quote

Deurwaar­der bekijkt wat er nog van waarde is

Frank Petter, burgemeester

BVV wilde een betalingsregeling, de gemeente wilde gewoon meteen geld zien. En toen dat er steeds maar niet kwam, stuurde de gemeente uiteindelijk de deurwaarder op de vereniging af. Die heeft inmiddels beslag gelegd op alles wat van BVV is. ,,De deurwaarder bekijkt wat er nog van waarde is'', zegt Frank Petter, burgemeester van Bergen op Zoom.

Rechtbank

Die deurwaarder kwam in actie nadat de rechter daar toestemming voor had gegeven. BVV ontbrak bij die zitting in de rechtbank in Breda. ,,Ik wist er niks van'', zegt voorzitter Kirmemis. Volgens hem regelt vice-voorzitter Ismail Kemadar het meeste. ,,Maar die is nog veertien dagen op vakantie.'' Kemadar reageert in elk geval niet op zijn telefoon.

Ook de KNVB is klaar met BVV. De vereniging blijft uit de competitie die binnenkort begint. Want er is niks aan de voetbalbond betaald. ,,Dat kan nog wel tot 1 september'', laat een woordvoerder weten.

Niet alleen tussen gemeente, KNVB en BVV loopt het mis. Ook leveranciers hebben naar verluidt nog veel geld van de vereniging te goed. Begin juli en ook nog daarna verzekerde vicevoorzitter Kemadar steeds tegenover deze krant dat de vereniging wel over de brug zou komen. Dat iedereen zijn geld zou krijgen. En voorzitter Kirmemis herhaalt dat nu.

Feesten

BVV kwam de afgelopen jaren voortdurend in opspraak door geweldsincidenten op het veld. Maar de vereniging nam het ook voor de rest ook niet zo nauw, legt burgemeester Petter uit. ,,We kregen signalen dat er feesten plaatsvonden in het clubhuis aan de Olympialaan.'' Feesten die niks met de voetbal te maken hadden. En dat mag niet. Daar zijn clubhuizen niet voor bedoeld. Dat bewijzen bleek lastig. De gemeente kwam steeds te laat. Tot op 7 juli ambtenaren konden vaststellen dat er een Ethiopisch bruiloft plaatsvond in het clubhuis. ,,Dat mag niet'', aldus Petter. De gemeente legt BVV daarom een boete op van 7500 euro als dit nog een keer gebeurt.

De vereniging komt al weken niet meer in het clubgebouw. De post stapelt zich er op achter de toegangsdeur.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom