Volledig scherm
Color Your Life Run in Bergen op Zoom. © Tim van Boxtel

Stekker uit Color Your Life Run in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Het kleurrijke loopevenement Color Your Life Run in Bergen op Zoom behoort tot het verleden. Organisator Stichting Gezamenlijke Roparun Teams Bergen op Zoom heeft vanwege tegenvallende resultaten besloten dit jaar geen derde editie in stadspark Kijk in de Pot te houden.

Volgens coördinator Niels Quispel van De F!TFabriek, die het evenement de afgelopen jaren ondersteunde, heeft de organisatie afgelopen jaar geld moeten toeleggen op het evenement.

,,Het doel was juist dat er geld wordt opgehaald ten bate van de Roparunteams. De eerste editie lukte dat uitstekend, maar de laatste keer moest er geld bij. Reden dat is besloten er niet verder mee te gaan."

Professionalisering
Quispel vermoedt dat de doorgevoerde professionalisering van de colorrun de organisatie op kosten heeft gejaagd.

,,Het eerste jaar was het redelijk kleinschalig. Vorig jaar hadden we liefst 2.000 deelnemers. Door het verder aankleden van het evenement zijn de kosten hoger geworden dan de opbrengsten. Dan moet je bezien of het wel al deze moeite en inspanning waard is. Ik vind het dapper van de organisatie om de stekker eruit te trekken."

Nieuw evenement
Quispel heeft goede hoop dat de stichting dit jaar met een nieuw evenement op de proppen komt om geld voor de roparunteams op te halen.

,,Er wordt volop over gesproken, maar het is nog te vroeg om hierover iets naar buiten te brengen. Inderdaad, een broedende kip moet je niet storen."

Ook sluit hij niet uit dat Color Your Life Run alsnog een vervolg krijgt. ,,Er gaan geruchten dat anderen alsnog door willen gaan. Maar meer weet ik daar niet over."

In Bergen op Zoom werd voor het eerst de Color Your Life Run gehouden.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom