Volledig scherm
De winkels in de Kaaistraat vanaf de Markt gezien © Chris van Klinken/het fotoburo

Steenbergs winkelhart zit weer in de lift

STEENBERGEN - Steenbergse winkeliers en het Retail Platform Steenbergen (RPS) zijn het er over eens: het winkelhart van Steenbergen zit in de lift. Dat de winkels in Steenbergen het zwaar hebben gehad is tot op de dag van vandaag zichtbaar. Met name de leegstand van de voormalige Scapino en Intertoys valt op.

,,Maar voor de rest gaat het met de invulling van kleine winkels de goede kant op'', zegt Kees de Bruin, voorzitter van RPS.

Steeds minder panden staan leeg, en als ze leegstaan dan is dat vaak voor korte duur. Zo opende deze week Tof & Trendy in de Blauwstraat. Eigenaar Audrey Jongmans opende vorig jaar een vestiging in de KLM-laan in Hoogerheide. ,,Daar moeten we het hebben van klanten die gericht naar onze winkel komen. Hier in Steenbergen heb je toch meer te maken met winkelend publiek'', zegt Jongmans.

Een andere winkel die deze week zijn deuren opende is de Toko in de Kaaistraat. Radha Sital verkoopt daar producten uit Indië en Suriname, maar ook uit Turkije, Polen en Bulgarije. ,,Ik woon in Rotterdam en daar zijn al veel toko's. Steenbergen is een gouden stad voor mij. Ik heb al klanten vanuit veel verschillende culturen over de vloer gehad. Als mijn winkel goed loopt, verhuis ik zelf ook naar Steenbergen'', zegt Sital.

Even verderop zit José Szrama sinds negen jaar met haar lingeriewinkel LinFina. Zij zou haar plekje in het Steenbergse centrum voor geen goud willen ruilen voor een plek in een grotere plaats als Roosendaal of Bergen op Zoom. ,,Het kleinschalige is juist aantrekkelijk. Heden ten dage gaat het om service en contact met de klant. Hier kun je nog goed contact opbouwen met de klanten'', zegt Szrama.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom