Volledig scherm
In Stella Maris in Welberg wonen veel arbeidsmigranten. © Google Maps

Steenbergen krijgt er veel migranten bij

Het aantal inwoners is in West-Brabant afgelopen jaar gestegen. Met name Steenbergen kreeg er relatief veel mensen bij. Daar werden niet zozeer meer kinderen geboren, maar kwamen wel veel buitenlanders wonen.  Steenbergen groeide vorig jaar met 822 inwoners. Dit blijkt uit cijfers tot en met 30 november van het CBS.

In heel Nederland steeg de bevolking afgelopen jaar naar 17,2 miljoen mensen. Volgens het CBS komt circa 80 procent van de bevolkingsgroei door de zogeheten buitenlandse migratie. Er kwamen zo'n 82.000 mensen meer in Nederland wonen dan er vertrokken. Dat is vergelijkbaar met 2016, maar de samenstelling is anders. Er kwamen minder mensen als vluchteling naar Nederland, maar meer voor werk of studie.

Steenbergen groeide afgelopen jaar met name door de komst van arbeidsmigranten. Baarle-Nassau groeide eveneens relatief flink. In deze gemeente kwamen er 131 mensen bij. De plaats was vooral in trek bij mensen die eerst elders in Nederland woonden.

In Zundert, Roosendaal en Woensdrecht daalde het aantal inwoners.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zwembad De Schelp hoopt op 3 februari weer open te gaan

    Zwembad De Schelp hoopt op 3 februari weer open te gaan

    BERGEN OP ZOOM - Het door technische problemen geteisterde zwembad De Schelp, een hoofdpijndossier dat wethouder Annette Stinenbosch woensdag heeft doen aftreden, kan mogelijk op maandag 3 februari de deuren weer openen voor het publiek. Of die streefdatum gehaald wordt, hangt af van nieuw onderzoek komende vrijdag, waaruit moet blijken of de accommodatie volledig legionella-vrij is. De resultaten van die bemonstering worden eind volgende week verwacht.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom