Volledig scherm
© Thinkstock

Steenbergen gaat ouderenwelzijn zelf regelen

STEENBERGEN - Steenbergen neemt de activiteiten van Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen (SWOS) over.

De gemeente wil namelijk op termijn een welzijnsorganisatie oprichten, waarin naast het ouderenwerk ook andere facetten van welzijnswerk aan bod komen. De overname moet op 1 april volgend jaar klaar zijn.

Andere keuzes
"Wij hadden er graag betrokken bij willen blijven", zegt SWOS-voorzitter Adrie Hommel. "Maar de gemeente heeft andere keuzes gemaakt. De verantwoordelijkheden van het bestuur worden overgeheveld naar de gemeente, wij treden volgend jaar af. Wel hebben we de garanties gekregen dat de uitvoering van het werk hetzelfde blijft en dat is natuurlijk het belangrijkste. Ik ben er ook van overtuigd dat er in de nieuwe organisatie ook plek voor ouderen gaat zijn."

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.
  2. Halsterse Christel Verbogt (20) is het gezicht van landelijke campagne voor gehandicapte kinderen

    Halsterse Christel Verbogt (20) is het gezicht van landelijke campagne voor gehandicapte kinderen

    HALSTEREN - De Halsterse Christel Verbogt (20) weet hoe het voelt: vanwege ziekte en een beperking niet volwaardig mee kunnen doen op school. Niet omdat ze er niet toe in staat was, maar omdat er letterlijk en figuurlijk drempels werden opgeworpen. Bovendien worden mensen in een rolstoel dikwijls niet voor vol aangezien, ervaart Christel die onder meer lijdt aan een aangeboren bindweefselziekte en maagverlamming.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom