Volledig scherm
PREMIUM
Roemeense arbeidsmigranten aan het werk in de aardbeienpluk. © Ed Oudenaarden

Steeds meer arbeidsmigranten nodig in West-Brabant. Maar waar moeten ze wonen?

BERGEN OP ZOOM - Uitzendbureaus luiden de noodklok over het tekort aan fatsoenlijke huisvesting voor arbeidsmigranten. De vraag naar buitenlandse arbeiders uit Oost-Europa en de Baltische Staten neemt ook in West-Brabant snel toe, terwijl bedrijven en gemeenten al jaren worstelen met het aanbieden van afdoende woonruimte voor deze groep.

1. Arbeidsmigranten uit Polen, Roemenië, Hongarije, Slowakije, Bulgarije en de Baltische Staten zijn economisch steeds belangrijker voor ons land. De economie groeit weer, maar mede door de vergrijzing wordt de arbeidsmarkt steeds krapper. Bedrijven in de bouw, logistiek, landbouw en voedingsmiddelenindustrie schreeuwen om personeel dat op de Nederlandse arbeidsmarkt slecht te vinden is. Arbeidsmigranten vullen landelijk inmiddels een half miljoen banen in en dragen jaarlijks 11 miljard euro bij aan onze economie.

  1. Leer kind op school om te gaan met emoties
    Geef uw mening

    Leer kind op school om te gaan met emoties

    Het leren omgaan met emoties zou een vast onderdeel moeten worden op scholen. De druk die veel opgroeiende kinderen vandaag de dag voelen, zorgt bij steeds meer van hen voor problemen. Een reden daarvoor is dat zij vaak niet weten om te gaan met de emoties die daarmee gepaard gaan. Dit kan leiden tot depressies en in het ergste geval (pogingen tot) zelfmoord. In 2017 pleegden bijna twee keer zoveel Nederlandse jongeren zelfmoord ten opzichte van het jaar daarvoor.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom