Volledig scherm
© Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Stadsspeeltuin Bergen op Zoom mist alleen nog koffie

BERGEN OP ZOOM - Het is een drukte van jewelste in de stadsspeeltuin Van Glymes aan de Boulevard in Bergen op Zoom. Voor het eerst konden kinderen dit weekend weer gebruikmaken van de speeltoestellen. De gemeente rekent geen entreekosten meer. ,,Alleen jammer dat je geen kopje koffie kunt krijgen", zegt Sjef van der Meeren.

Met zijn vrouw Corrie geniet Sjef van het zonnetje, terwijl zijn kleinkinderen Juul en Sabeau van de glijbaan glijden. Het is de eerste keer dat ze er neerstrijken. En zeker niet de laatste. ,,Fantastische plek dit. Mag je nooit sluiten. Kinderen hebben een plek nodig waar ze veilig kunnen spelen. Net als vroeger, toen wij naar Roozenoord gingen. Heel de stad kwam daar naar toe."

Nog geen horeca

Wat Sjef en Corrie wel missen is een bakje koffie, of een ijsje. ,,Jammer dat de horeca gesloten is. Alleen de toiletten zijn open. Je moet zelf voor eten en drinken zorgen. Nu is dat niet zo'n probleem, maar een kopje koffie zou wel fijn zijn. Zet anders een automaat neer. Tegenwoordig kun je daar zelfs ijsjes uit halen.”

Ook Hanny van Broekhoven mist de horeca. En de koffie. ,,Zo moeilijk is dat toch niet? Voor een paar centen heb je koffie." Op de vraag wie de koffie dan moet zetten, heeft ze een pasklaar antwoord. ,,Mensen met die met een uitkering thuiszitten." Sjef denkt daar net zo over. ,,Of zorg dat mensen met een beperking een nuttige dagbesteding krijgen." 

Werkzaamheden

Het oogt gemoedelijk, de stadsspeeltuin aan de Boulevard. Terwijl kinderen spelen, lezen ouders in de schaduw een boekje in het gras. ,,Ideaal dit", zegt Geert-Joris Beijk. ,,Bergen op Zoom telt genoeg kleine speeltuintjes. Alleen zijn die bij lange na niet zo veilig al deze. Bovendien mis je er vaak schaduw. Dat heb je hier wel. Ook fijn zijn de bankjes." 

De gemeente Bergen op Zoom is begin deze maand gestart met werkzaamheden om de speeltuin aan de Boulevard weer gebruiksklaar te maken. Een deel van de toestellen is vanwege ouderdom verwijderd. Omdat de speeltuin nu minder toestellen telt, vindt de gemeente dat er dit seizoen geen toegangsprijs betaald hoeft te worden. 

Geert-Joris Beijk vindt het aanbod aan toestellen prima. ,,Voor kinderen tot een jaar of tien is dit uitdagend genoeg." Binnenkort maakt de gemeente meer bekend over de toekomst van de speeltuin. Dan zijn de resultaten van het marktonderzoek bekend.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom