Volledig scherm
© Robert van den Berge/het fotoburo

'Sportschool Dinteloord dicht op basis specifieke kenmerken zaak'

steenbergenDINTELOORD - De burgemeester van Steenbergen, Ruud van den Belt, heeft de sportschool van Jan van der Made uit Dinteloord tijdelijk gesloten 'op grond van de specifieke kenmerken van de zaak'. Het ging om een 'weloverwogen besluit' zoals de burgemeester dat elke keer neemt als een pand op grond van de Wet Damocles wordt gesloten.

Dat zegt een woordvoerster van de gemeente Steenbergen in reactie op de kritiek van Van der Made en diens advocaat Henk van Asselt op de sluiting van de sportschool. Welke specifieke kenmerken de burgemeester op het oog had, schrijft woordvoerster Saskia Kaland niet.

Toenmalig burgemeester Joseph Vos deed de sportschool in 2015 dicht nadat de politie er (hard)drugs had aangetroffen. Een klant is in deze zaak veroordeeld, maar de ondernemer zelf werd vorige week door de rechter vrijgesproken van drugsbezit. Van der Made heeft altijd ontkend dat de drugs van hem waren. Hij vindt het onrechtvaardig dat hij op basis van de Wet Damocles 'toch is gestraft' door de burgemeester. Volgens hem was bovendien sprake van willekeur omdat zijn inmiddels heropende bedrijf een jaar op slot ging terwijl de kantine van vv Steenbergen, waar 100 kilo xtc was gevonden, na een paar weken weer open mocht.

De gemeente Steenbergen kon eerder door omstandigheden geen reactie geven. Ze laat nu weten dat de vergelijking met de voetbalclub 'niet opgaat'. Dat blijkt volgens de woordvoerster ook duidelijk uit de onderbouwing van het sluitingsbevel dat Van der Made destijds heeft ontvangen. Daarin staat volgens haar ook waarom de burgemeester de sluiting van de sportschool niet wilde verkorten, zoals de eigenaar graag had gewild.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom