Volledig scherm
Vladimir Hornicek © Robert van den Berge

SLOS gaat in zee met Steenbergse vlogger Vladimir Hornicek

STEENBERGEN - De lokale omroep van Steenbergen, de SLOS, vaart een nieuwe koers. Meer cross-mediaal, meer actualiteit. De eerste, opvallende verandering: Vladimir Hornicek gaat vloggen voor de omroep.

Steenbergs bekendste online videoblogger, is beroemd en berucht in de gemeente. Vanwege een vlog van hem, moest wethouder Vincent van den Bosch twee jaar geleden aftreden. Met zijn filmpjes op zijn eigen YouTube-kanaal becommentarieert hij het wel en wee in de gemeente Steenbergen. 

,,We willen hem een kans geven'', legt Hakim Tampoebolon, secretaris van de SLOS uit. ,,Maar we hebben wel een aantal voorwaarden gesteld.'' De filmpjes van de vlogger moeten bijvoorbeeld altijd hoor- en wederhoor bevatten. 

Jonger publiek

De SLOS wil meer actualiteit aanbieden en hoopt meer vloggers aan zich te binden. Op die manier hoopt de omroep ook jonger publiek te bereiken. 

Vladimir Hornicek: ,,Ik hoop dat mensen denken: als hij bij de SLOS kan, dan kan ik het ook.'' De Steenbergenaar wil met zijn filmpjes voor de SLOS items maken die hij op zijn eigen kanaal niet kwijt kan. ,,Ik wil de actualiteit laten zien en mensen uit de kernen een gezicht geven.'' 

Tampoebolon: ,,Het is een experiment. Ik denk dat je geen koudwatervrees moet hebben. We gaan kijken hoe het bevalt.'' 

Inmiddels heeft Hornicek zijn eerste vlog voor de SLOS afgeleverd: over de herdenking van piloten Guy Gibson en Jim Warwick. Tampoebolon: ,,Het heeft nog niet heel veel kijkers. Maar we hebben daar nog geen negatieve reacties op gehad, dus dat is al positief.''

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom