Sloop oude winkels op Tervoplein in Putte in volle gang

VideoPUTTE - Kranen met grote grijpers maken dezer dagen korte metten met oude winkels en panden op het Tervoplein in Putte. De gebouwen gaan tegen de vlakte om plaats te maken voor zo'n 150 extra parkeerplaatsen.

Volledig scherm
In Putte is de sloop in volle gang van oude winkelpanden en het voormalige Chinese restaurant aan het Tervoplein. © Peter de Brie

De firma Fraanje is in de arm genomen om de leegstaande oude viswinkel, voormalige Zeeman, een jeanszaak en Chinees restaurant plat te leggen. Dat karwei was maandagmiddag al grotendeels gepiept.

Volledig scherm
De oude bebouwing maakt plaats voor 150 extra parkeerplaatsen op het Tervoplein in Putte. © Peter de Brie

De sloopwerkzaamheden naast het Snookerpalace dat wel blijft staan, trekken het nodige bekijks van winkelend publiek en andere passanten. Medio juni moet het Tervoplein opnieuw zijn bestraat.

Bijzonder aan de herinrichting is dat regen die in de toekomst op het plein valt, wordt opgevangen in een apart hemelwaterriool, dat los staat van het gewone riool. Het schone water wordt doorgesluisd naar de Putse Eendenvijver en gaat daarna via sloten en stuwtjes het Moretusbos in, dat met verdroging kampt.

Volledig scherm
De firma Fraanje voert de sloopwerkzaamheden op het Tervoplein in Putte uit. © Peter de Brie

Minder wateroverlast in het dorp dus, en dat komt dan ook nog ten goede aan de natuur. Een mooie bijkomstigheid van de ruim 1,2 miljoen euro kostende dorpsvernieuwing in Putte, waarvoor al eerder winkels werd gesloopt en vervangen door nieuwe winkelruimte en appartementen. 

Het Tervoplein krijgt, nadat het sloopafval is afgevoerd en alles is herbestraat, ook een bredere inrit vanaf de Antwerpsestraat. Voorheen was er aan die zijde van het plein alleen een smalle onderdoorgang.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom