Sloop oude winkels op Tervoplein in Putte in volle gang

VideoPUTTE - Kranen met grote grijpers maken dezer dagen korte metten met oude winkels en panden op het Tervoplein in Putte. De gebouwen gaan tegen de vlakte om plaats te maken voor zo'n 150 extra parkeerplaatsen.

Volledig scherm
In Putte is de sloop in volle gang van oude winkelpanden en het voormalige Chinese restaurant aan het Tervoplein. © Peter de Brie

De firma Fraanje is in de arm genomen om de leegstaande oude viswinkel, voormalige Zeeman, een jeanszaak en Chinees restaurant plat te leggen. Dat karwei was maandagmiddag al grotendeels gepiept.

Volledig scherm
De oude bebouwing maakt plaats voor 150 extra parkeerplaatsen op het Tervoplein in Putte. © Peter de Brie

De sloopwerkzaamheden naast het Snookerpalace dat wel blijft staan, trekken het nodige bekijks van winkelend publiek en andere passanten. Medio juni moet het Tervoplein opnieuw zijn bestraat.

Bijzonder aan de herinrichting is dat regen die in de toekomst op het plein valt, wordt opgevangen in een apart hemelwaterriool, dat los staat van het gewone riool. Het schone water wordt doorgesluisd naar de Putse Eendenvijver en gaat daarna via sloten en stuwtjes het Moretusbos in, dat met verdroging kampt.

Volledig scherm
De firma Fraanje voert de sloopwerkzaamheden op het Tervoplein in Putte uit. © Peter de Brie

Minder wateroverlast in het dorp dus, en dat komt dan ook nog ten goede aan de natuur. Een mooie bijkomstigheid van de ruim 1,2 miljoen euro kostende dorpsvernieuwing in Putte, waarvoor al eerder winkels werd gesloopt en vervangen door nieuwe winkelruimte en appartementen. 

Het Tervoplein krijgt, nadat het sloopafval is afgevoerd en alles is herbestraat, ook een bredere inrit vanaf de Antwerpsestraat. Voorheen was er aan die zijde van het plein alleen een smalle onderdoorgang.

  1. Stormbaan bij SC Kruisland geopend: Tokkelend naar een goddelijk lichaam
    Video

    Stormbaan bij SC Kruisland geopend: Tokkelend naar een goddelijk lichaam

    Met supporters als Cees den Ridder kan elke vereniging in zijn nopjes zijn. De Roosendaler onthulde maandag met zijn vrouw Yvonne een wel heel mooi cadeau voor het terrein van SC Kruisland: een stormbaan. ,,Wij geloven in jonge mensen'', zegt Den Ridder. De fraaie houten stormbaan met alles erop en eraan is maandagmiddag feestelijk onthuld en vanaf nu te gebruiken door scholen en verenigingen in Kruisland en natuurlijk ook door de leden van SC Kruisland.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom