Volledig scherm
Amy Hachmer en Marissa Jaspers. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Slachtoffers doorrijder Woensdrecht zijn boos: 'De politie doet niets'

WOENSDRECHT - "Bagger, echt ronduit belachelijk.” Marissa Jaspers (23) uit Ossendrecht en Amy Hachmer (19) uit Bergen op Zoom zijn teleurgesteld over het handelen van de politie na hun ongeluk in Woensdrecht.

Eind juli werden ze aangereden door een auto toen ze met paard en wagen op pad waren. De doorgereden dader is nog niet gepakt, terwijl Amy en Marissa bijna zeker weten om wie het gaat. Ze gaven na een maand zijn gegevens aan de politie maar volgens hen is daar niks mee gedaan.

Afgelopen week belde Marissa opnieuw naar de politie. "Toen werd me verteld dat er niks meer aan gedaan was. Ik dacht dat ik gek werd." Het tweetal hoorde dat de politieagent die op de zaak zat, weer in opleiding was gegaan. De zaak is daardoor blijven liggen.

"Ik was echt boos, maar had het eerlijk gezegd wel verwacht. We hoorden maar niks van ze." Het tweetal vernam uit de krant dat het onderzoek tijdelijk gestopt was. "Dat zit me nog het meest dwars," vindt Amy.

Politiewoordvoerster Pierre-Ine Mattheussens kan niet achterhalen hoe de communicatie Amy en Marissa is gegaan. Wel zegt ze dat de politie de zaak serieus heeft genomen. "De wijkagent heeft kort na het ongeluk een verklaring van één van beiden opgenomen. Weken daarna zijn collega’s nog naar de locatie van het ongeluk geweest. Er is een buurtonderzoek gehouden en getuigen zijn gevraagd zich te melden."

Marissa plaatste afgelopen week een bericht op Facebook over haar onvrede. Dat is 300 keer gedeeld. De dag daarna nam de politie contact met haar op en vertelde dat het onderzoek weer opnieuw opgepakt wordt "We willen gerechtigheid en dat de dader ziet wat hij heeft aangericht."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom