Volledig scherm
Marie-Louise Nelen bij de nieuwe wijnvaten. © Vincent Kreijtenburg

Slaap vatten in wijnvaten in Huijbergen

HUIJBERGEN - Kampeerders die een stacaravan te gewoontjes vinden kunnen binnenkort in een levensgroot wijnvat overnachten op camping Costa Kabrita aan de Weg naar Wouw in Huijbergen. Op zoek naar een nieuwe trekpleister voor de camping kwamen Ad en Marie-Louise Nelen de wijnvaten op het spoor.

"We zijn in oktober op een camping in Culemborg wezen kijken, waar ze al in gebruik zijn. Toen we het zagen hoefden we er niet lang over na te denken. Dit is het, wisten we gelijk", zegt Marie-Louise, die twee vaten bestelde. Afgelopen donderdag kwamen de twee zogenaamde Finkota's aan met een vrachtwagen. Met een lengte van 4,30 meter en een doorsnede van bijna 2,5 meter pasten ze precies achter elkaar op de oplegger. Met een shovel werden ze van de oplegger getild en op hun plek gezet aan de rand van het bos. Voor de campingbazen begint nu het werk. Nelen: "We zijn al begonnen met het schilderen van de buitenkant. Verder moeten we nog zorgen voor beddengoed, gordijnen, lampjes en elektriciteit."

Luxe
In een Finkota kunnen vier mensen overnachten. Omdat campinggasten volgens Nelen steeds meer luxe verwachten komt er ook een televisie, verwarming, kookplaatje en koffiezetter in. Voor een toilet of douche kunnen de gasten in het nabijgelegen toiletgebouw terecht. Op zoek naar originele namen voor de verblijven werd een wedstrijd uitgeschreven via Facebook. Uiteindelijk won de bedenker van 'Bueno Vida' en 'Vida Feliz', wat in het Spaans 'goed leven' en 'gelukkig leven' betekend. De -uit de Ardennen afkomstige- winnaar heeft hiermee een gratis overnachting in één van de twee wijnvaten gewonnen.

Nelen verwacht dat de Finkota met name in trek zal zijn bij mensen die op fietsvakantie zijn of mensen die op bezoek zijn bij familie in de regio. "Sommige gasten wouden er met kerst al in, maar dat is iets te vroeg. Ze zullen moeten wachten tot eind januari", zegt ze. De camping begon met vijftien campingplaatsen en een toercaravan. Twintig jaar later telt de camping 46 plaatsen, twee stacaravans, twee appartementen én twee wijnvaten.

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom