SkyShark, ultrasnelle watersensatie op Tholen: 'De grootste kerels gillen de oren van je kop'

VIDEOTHOLEN - Adrenalinejunkies opgelet. Wil je het bloed eens flink door de aderen laten stromen? Neem dan plaats in de SkyShark. Een compleet nieuwe sensatie op het water. De ultrasnelle boot die op een haai lijkt kan werkelijk alles. Van onder water duiken tot metershoge sprongen.

De cockpit van SkyShark schuift open. Eigenaar Jurg van der Vlies uit Poortvliet heeft de 300 pk sterke motor even opgewarmd in het Bergsche Diep, het water tussen Tholen en de Oesterdam. Via een drijvende steiger klim ik in de buik van de haai. En neem plaats op de achterste kuipstoel. Met een lengte van twee meter is dat nog even een uitdaging. Maar het past. Je moet alleen geen last hebben van claustrofobie.

Van der Vlies neemt voorin plaats. Start de motor en trekt de glazen cockpit dicht. “Hou je vast”, zegt hij. Achter mijn rug buldert de motor het uit. Als een torpedo schieten we weg. Binnen vier tellen bereikt de haai zijn topsnelheid van 110 kilometer per uur. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom