Volledig scherm
Kickboksers in actie tijdens de seminar van Robin van Roosmalen bij Diablo Gym in Bergen op Zoom. Uiterst links Robin. © Timo Van De Kasteele

Seminar kickboksen van Robin van Roosmalen razend populair


BERGEN OP ZOOM - Kickboksen is razend populair in West-Brabant. Dat blijkt wel uit hoge opkomst voor de kickboks-seminar van vechtsporter Robin van Roosmalen (29) bij sportschool Diablo Gym in Bergen op Zoom. Een succes waar zeker een vervolg op komt, verzekert initiator Travis Schlee. Voor de deelnemers is het puur genieten. "Robin is mijn voorbeeld", zegt Dounia Abdellati.

Tachtig man is afgekomen op de seminar. Verdeeld over twee sessies. Van Roosmalen geniet. Hij een voorbeeld voor velen. De Bosschenaar pakte de wereldtitel bij de veder- en lichtgewichten en won vorig jaar tien van de twaalf wedstrijden. Binnenkort verhuist hij naar Fort Lauderdale in Amerika, waar hij een nieuwe carrière start in de MMA, de gemengde vechtkunsten. 

Thuiswedstrijd

Tussen de wedstrijden door, geeft hij wereldwijd trainingen. Van Amerika tot Australië. Zondag voor het eerst in Bergen op Zoom. "Het voelt een beetje als een thuiswedstrijd", zegt Robin. "Het leuke aan een middag als deze is dat je ervaring kunt overdragen aan sporters die dezelfde passie delen. Vandaag breng ik ze de basis bij. En het betere voetenwerk."

Het is de eerste kickboks-seminar bij Diablo Gym. "Zeker niet de laatste", zegt organisator en sportschooleigenaar Travis Schlee. Zijn plan: elk kwartaal een bekende vechtsporter naar Bergen op Zoom halen. "Zelf heb ik heel wat trainingen in binnen- en buitenland bijgewoond. Van bekende sporters. Die wil ik een podium bieden in mijn sportschool."

Volop belangstelling

Daar is volop belangstelling voor. Zoals Bergenaar Kees Kruf. "Geweldig om een keer te trainen met een bekende vechtsporter. Regelmatig heb ik Robin in de ring gezien, tijdens wedstrijden." Kruf beoefent de sport nog maar twee jaar. "Komt door mijn dochter", zegt hij. "We zochten een sport voor haar, zodoende ben ik erin gerold." 

De seminars dragen bij aan positiever imago, stelt Van Roosmalen. "De populariteit van kickboksen neemt toe onder een breder publiek. Tegenwoordig zie je zelfs 'kakkers' en ook steeds meer vrouwen de sport beoefenen." Dounia Abdellati is een van de dames. De sport geeft haar meer zelfvertrouwen. "Het is voor mij het medicijn in een mentale strijd."

 1. Bergse atlete Joleen Jansen presenteert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’
  PREMIUM

  Bergse atlete Joleen Jansen presen­teert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’

  BERGEN OP ZOOM - In kantine d’n Assieschuif bij atletiekvereniging Spado op Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom wordt zondag een boek gepresenteerd met als titel ‘Ken je me?’ Het is geschreven door Joleen Jansen-Melse (67), in de hardloopwereld bij velen bekend als Joleen Jansen. Onder de vlag van AV Spado boekte de atlete uit Bergen op Zoom jarenlang zowel regionaal als landelijk menig succes. In haar debuut als schrijfster toont zij zich van een heel andere kant.
 2. Blijft deze Schelp voor altijd dicht?
  PREMIUM
  Analyse

  Blijft deze Schelp voor altijd dicht?

  BERGEN OP ZOOM - De conclusie in het onderzoek van PROOF adviseurs is vernietigend. Problemen met het roestvrijstaal waren jarenlang bekend. Maar er gebeurde niks, iedereen keek de andere kant uit. Pas toen er acuut gevaar dreigde voor bezoekers en personeel kwam er actie. Ging De Schelp dicht. Voor reparatie. Die klus liep uit de hand. Het roestvrijstaal bleek niet het enige probleem. Ook met de luchtkwaliteit binnen is het grondig mis. En daarom is het bad nog altijd gesloten. En niemand die weet hoe lang dit duurt. En of De Schelp nog is te redden!

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom