Volledig scherm
© Thinkstock

Scouting Heenetrecht uit Tholen wil vrijstelling toeristenbelasting

THOLEN - Scoutinggroep Heenetrecht uit Tholen vraagt de gemeente Tholen om vrijstelling van de toeristenbelasting voor scoutinggroepen uit Nederland. Die verblijven regelmatig in het clubgebouw aan de Gemaalweg.

 Namens de scoutinggroep heeft voorzitter Marijn Rijstenbil een brief gestuurd aan de Thoolse gemeenteraad.  ,,De heffing van toeristenbelasting veroorzaakt een aanzienlijke verhoging van de kampprijs voor deelnemers'', stelt Rijstenbil. Hij vraagt de raad een vrijstelling in de verordening toeristenbelasting op te nemen. ,,Kamperen op een scoutingterrein heeft voornamelijk een educatief karakter. De gasten maken vrijwel geen gebruik van toeristische en recreatieve voorzieningen van de gemeente, stelt Rijstenbil. Heffen van toeristenbelasting betekent verhoudingsgewijs een enorme stijging van de kampeerprijs."

Rijstenbil verwijst naar andere gemeenten die zo'n vrijstelling hebben opgenomen, waar scoutinggroepen onder vallen. Dat is onder andere het geval in Hulst en Bergen op Zoom.

De brief komt donderdagavond aan de orde tijdens de gemeenteraadsvergadering. 

  1. Suikerfabriek Roosendaal haalt recordoogst: 'Jaarlijks zetten we miljoenen flesjes stroop op de markt'
    Video

    Suikerfabriek Roosendaal haalt recordoogst: 'Jaarlijks zetten we miljoenen flesjes stroop op de markt'

    ROOSENDAAL - De bietencampagne zit er weer op. Vier maanden lang reden vrachtwagens dag en nacht af en aan met miljoenen suikerbieten naar de fabriek van Suiker Unie in Dinteloord. In totaal heeft de suikerfabriek vier miljoen ton bieten verwerkt. Goed voor zo'n 600.000 ton suiker. Een recordoogst. Met als belangrijkste oorzaak dat het aantal hectare bieten met twintig procent is toegenomen, vertelt Kees Langebeeke, commercieel directeur consumentenproducten bij Suiker Unie.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom