Volledig scherm
PREMIUM
money geld euro stock © Thinkstock

Schuld van Bergen op Zoom gestegen naar 240 miljoen euro

BERGEN OP ZOOM - De enorme schuld van Bergen op Zoom is in 2018 weer gestegen. Van 225 miljoen naar 240 miljoen euro. Toch schrikt wethouder van financiën Annette Stinenbosch er niet van. ,,We wisten van tevoren al dat de schuld zou oplopen, dat komt door besluiten in het verleden. Ook volgend jaar wordt het nog niet minder.”

De schuld is onder andere gegroeid door bijvoorbeeld de aankoop van de gronden voor Protix. De kosten daarvoor waren 4,8 miljoen euro. Andere boosdoeners is de aankoop van het IRS-gebouw en de renovatie van de Schelp. ,,De grond van Protix hebben we nu in erfpacht uitgegeven”, zegt Stinenbosch. ,,Het kost dan wel geld, maar we hebben er wel iets voor terug gekregen. Het is niet voor niks dat de koning het bedrijf volgende maand komt openen. Het zorgt ook weer voor inkomsten en exposure.”

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom