Ria Geluk ziet het hoogspanningsstation het liefst in de akker bij de Zeelandbrug, zo ver mogelijk van alle bebouwing vandaan om overlast van laag frequent geluid zo veel mogelijk uit te sluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
Ria Geluk ziet het hoogspanningsstation het liefst in de akker bij de Zeelandbrug, zo ver mogelijk van alle bebouwing vandaan om overlast van laag frequent geluid zo veel mogelijk uit te sluiten. © Sandra Schimmelpennink

Schouwen-Duiveland maakt vuist naar Bergen op Zoom en TenneT: ‘Geen hoogspanningsmasten op ons eiland’

ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland is onder geen enkele voorwaarde bereid mee te werken aan de aanleg van een netwerk met hoogspanningsmasten. Die optie dreigt wanneer Bergen op Zoom kiest voor een andere locatie, waar de koppeling tussen het landelijk netwerk en het nieuw te bouwen 150 kV-station bij Zierikzee tot stand moet worden gebracht.

  1. Grote groep Brabanders ziet wolf liefst vertrekken, boswachter is tegen: ‘Stop met geloven in Roodkapje-verhalen’
    PREMIUM

    Grote groep Brabanders ziet wolf liefst vertrekken, boswachter is tegen: ‘Stop met geloven in Roodkapje-verhalen’

    Honderden dode schapen en geschrokken bewoners die oog in oog staan met een wolf. Lang niet iedereen is blij met de terugkeer van het beschermde roofdier. Er is een grote groep Brabanders die vindt dat de wolf hier niet thuishoort, zo blijkt uit een enquête uitgevoerd onder vijfduizend mensen. ,,En dat klopt niet, want hij hoort juist wél hier”, stelt boswachter Frans Kapteijns. ,,Sommige mensen geloven helaas nog steeds in Roodkapje-verhalen.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom