17-04-2020 - Bergen op zoom - Foto: Pix4Profs/Peter Braakmann - De Maagd is dicht wegens het coronavirus Foto Directeur Cees Meijer
Volledig scherm
17-04-2020 - Bergen op zoom - Foto: Pix4Profs/Peter Braakmann - De Maagd is dicht wegens het coronavirus Foto Directeur Cees Meijer © Pix4Profs/Peter Braakmann

Schouwburgdirecteur na versoepelde maatregelen: ‘Je kunt er niks mee’

BERGEN OP ZOOM - Wat moet je met nog geen dertig mensen in een schouwburg waar er 624 kunnen zitten? Het is goed dat directeur Cees Meijer van schouwburg De Maagd in Bergen op Zoom geen hoge verwachtingen had. ,,Leuk om te horen, maar voor de bühne. Het kabinetsbeleid biedt ons niets. Je kunt er niks mee. Ook niet in juli als je met honderd mensen binnen mag werken.”

,,Wie wil er nou optreden voor dertig mensen?. En áls er al een band beschikbaar is: hoe treedt die op? Gezellig op gepaste podiumafstand van elkaar en de technici?”

Anderhalve meter per theaterbezoeker betekent in het geval van De Maagd, maximaal 140 klanten. Maar zelfs dat aantal mag directeur Meijer de komende maanden dus niet halen. Misschien in september, hoopt hij. Ondertussen biedt het nabijgelegen museum in Het Markiezenhof nog wat cultureel vertier. ,,Daar kunnen we een groep van dertig fatsoenlijk verdelen.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom