Er liggen 863 zonnepanelen op het dak van 't Rijks.  Cas van Aert, Dani van der Zande, Emma Wolters en Gaby van Zunderd (vlnr) vonden dat de school moest verduurzamen.
Volledig scherm
PREMIUM
Er liggen 863 zonnepanelen op het dak van 't Rijks. Cas van Aert, Dani van der Zande, Emma Wolters en Gaby van Zunderd (vlnr) vonden dat de school moest verduurzamen. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Schooldakrevolutie: maar liefst 863 zonnepanelen liggen bovenop het ’t Rijks

BERGEN OP ZOOM - Rector Leon de Rond was overduidelijk trots tijdens zijn rondleiding door ’t Rijks, op het schoolplein al. ,,Ze liggen erop, ze werken en ze geven energie.’’ Het ging over de in totaal 863 zonnepanelen op het dak van het schoolgebouw. 

  1. In België gevaccineerd, maar geen QR-code te krijgen: 'Je wordt in het ongewisse gelaten’
    PREMIUM

    In België gevacci­neerd, maar geen QR-code te krijgen: 'Je wordt in het ongewisse gelaten’

    HALSTEREN/BREDA - Ina Suijkerbuijk uit Halsteren had het goed voor elkaar, dacht ze zelf. Dankzij haar werk in de ouderenzorg in Borgerhout nabij Antwerpen, was zij al in het voorjaar volledig gevaccineerd tegen corona. Tot haar frustratie heeft zij nog steeds geen digitaal corona certificaat, ofwel de roemruchte QR-code, kunnen bemachtigen. Wat te doen als je haast letterlijk een ‘grensgeval’ bent?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom